search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 03:16
MENU CLOSE

Στην επιτροπή Δεοντολογίας παραπέμπεται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Μάρκου

23.07.2020 16:28
Στην επιτροπή Δεοντολογίας παραπέμπεται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Μάρκου - Media

 

Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ενημέρωσε σήμερα την Διάσκεψη των προέδρων του Κοινοβουλίου, στην οποία συζητήθηκε το θέμα της χθεσινής αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνου Μάρκου, που υπήρξε και η αιτία αποβολής του από την συνεδρίαση της ολομέλειας, κατά τη συζήτηση των πορισμάτων της προανακριτικής επιτροπής για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ο κ. Τασούλας ζήτησε από τον πρόεδρο της επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής, Χαράλαμπο Αθανασίου, να εξετάσει η επιτροπή, εάν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με την συμπεριφορά του κατά τη συνεδρίαση, κρίνεται ελεγκτέος βάσει των διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής και του Κώδικα Δεοντολογίας των μελών της. Για τον σκοπό αυτό, ο κ. Αθανασίου παρέλαβε σχετική επιστολή, τα Πρακτικά της συνεδρίασης, αλλά και τη σχετική αναφορά-καταγγελία εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία είχε νωρίτερα καταθέσει στον πρόεδρο της Βουλής, ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου.

Σήμερα το πρωί, ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, κάλεσε στο γραφείο του τον Κωνσταντίνο Μάρκου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι δεν ισχύουν όσα του αποδίδονται ότι είπε. Ο κ. Τασούλας φέρεται να του επεσήμανε ότι τέτοια περιστατικά φέρνουν γενικά σε δύσκολη θέση τον κοινοβουλευτισμό, δίνοντας αφορμές σε όσους καραδοκούν στην γωνία κατά της Δημοκρατίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24