23/09/2020 12:03:16

Φουρνιστά καλαμαράκια όμοια με τηγανητά

Φουρνιστά καλαμαράκια όμοια με τηγανητά - Media

 

Υλικά

500-600 γραμμάρια καλαμάρια φρέσκα ή κατεψυγμένα (καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες)

200 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά

20 γραμμάρια πάπρικα γλυκιά σε σκόνη

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι (Προαιρετικά)

Μαϊντανό και φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση

Καθαρίστε και κόψτε τα καλαμάρια σε λωρίδες πάχους 2,5 εκατοστών. Κόψτε και τα πλοκάμια σε αντίστοιχο μέγεθος. Σε ένα μπολ ετοιμάστε το πανάρισμα, ρίχνοντας την τριμμένη φρυγανιά, την πάπρικα σκόνη και ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε και στο πανάρισμα λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Ρίξτε το μίγμα σε μια πιατέλα και προσθέστε τα καλαμάρια που έχετε αφήσει να στραγγίσουν. Ανακατέψτε καλά ώστε να καλυφθούν όλες οι μεριές των καλαμαριών με το νόστιμο αυτό μίγμα.

Κοσκινίστε τα ελαφρά για να αφαιρεθεί το περιττό πανάρισμα και αφού καλύψετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, λαδώστε το ελαφρά με τα χέρια σας και απλώστε τα καλαμαράκια έτσι ώστε να είναι αραιά μεταξύ τους . Ρίξτε τις κουταλιές ελαιόλαδου πάνω στα καλαμαράκια και ψήστε σε προθερμασμένο στατικό φούρνο στους 180ο C για περίπου 20-25 λεπτά ή στον αέρα στους 160ο C για 15 -20 λεπτά. Καλό θα είναι να τα δοκιμάσετε όταν δείτε να ροδίζουν γιατί δεν θέλουμε να παραψηθούν και να βγούνε στεγνά και σκληρά.

Σερβίρετε τα καλαμάρια ζεστά με λίγο μαϊντανό και φέτες λεμονιού.

 


 


 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.