search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:44
MENU CLOSE

Νέα Ζηλανδία: Σίγουρη νικήτρια των επικείμενων εκλογών φαντάζει η δημοφιλής πρωθυπουργός Άρντερν

30.07.2020 11:45
Νέα Ζηλανδία: Σίγουρη νικήτρια των επικείμενων εκλογών φαντάζει η δημοφιλής πρωθυπουργός Άρντερν - Media

 

Η στήριξη προς την πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν αυξήθηκε στη διάρκεια του Ιουλίου, όπως προκύπτει από μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, γεγονός που σημαίνει ότι το Εργατικό της Κόμμα θα είναι ο νικητής των βουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου.

Η δημοσκόπηση των 1 NEWS Colmar Brunton έδειξε ότι το ποσοστό αποδοχής του Εργατικού Κόμματος αυξήθηκε κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες από το τέλος Ιουνίου και ανήλθε στο 53%.

Αν επαληθευτούν οι προβλέψεις στις εκλογές, τότε το κόμμα πιθανόν να καταφέρει να κυβερνήσει μόνο του χωρίς την ανάγκη συμμαχίας.

Το μεγαλύτερο αντιπολιτευόμενο Εθνικό κόμμα έχασε έξι ποσοστιαίες μονάδες και έπεσε στο 32% έπειτα από μια σειρά σκανδάλων και από την αλλαγή στην ηγεσία του.

Παράλληλα, η στήριξη προς την νέα αρχηγό του Εθνικού Κόμματος Τζούντιθ Κόλινς ως καταλληλότερη πρωθυπουργό ανήλθε στο 20%, πολύ υψηλότερη από προηγούμενους ηγέτες κομμάτων, αλλά ωστόσο αρκετά μικρότερη σε σχέση με της Άρντερν, η δημοφιλία της οποίας παραμένει σταθερή στο 54%.

Βουλευτής του Εθνικού Κόμματος παραιτήθηκε πρόσφατα αφού κατηγορήθηκε ότι έστειλε μια φωτογραφία σεξουαλικού περιεχομένου σε νεαρή γυναίκα, ενώ ένας άλλος παραιτήθηκε αφού παραδέχτηκε ότι διέρρρευσε στα μέσα ενημέρωσης την ταυτότητα των ασθενών με covid-19.

Δημοσκόπηση της εταιρείας Newshub-Reid Research έδειξε ότι το ποσοστό αποδοχής των Εργατικών ανήλθε σε 60,9%, το υψηλότερο στην ιστορία του θεσμού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:43