Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Υλικά
Εκτέλεση
Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε μεγάλα κομμάτια. Ομοίως καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Βάλτε σε μεγάλη κατσαρόλα το λάδι και τα κρεμμύδια μαζί με το σκόρδο και σοτάρετέ τα σε χαμηλή φωτιά, ώσπου να ροδίσουν ελαφρώς. Προσθέστε μέσα και τις πατάτες και γυρίστε τα ελαφρά με ξύλινη κουτάλα 2-3 φορές όλα μαζί.
Προσθέστε τόσο νερό ώστε να σκεπαστούν οι πατάτες και ρίξτε τη δάφνη, το πιπέρι, το αλάτι δυναμώνοντας τη φωτιά. Ύστερα από 30 περίπου λεπτά προσθέστε τα υπόλοιπα μπαχαρικά και τον πελτέ αραιωμένο σε ένα ποτήρι νερό. Ανακατέψτε καλά και χαμηλώστε τη φωτιά στο μισό.
Έπειτα από 15 περίπου λεπτά, χαμηλώστε κι άλλο τη φωτιά και κουνήστε την κατσαρόλα. Δοκιμάστε και αν δεν έχουν μαλακώσει ακόμα οι πατάτες, αφήστε για άλλα 15 λεπτά.
Σερβίρετε ζεστό.
Συμβουλή
Δεν ανακατεύουμε με κουτάλα και δεν σκεπάζουμε με το καπάκι για να μη λιώσουν οι πατάτες.
Αν δεν νηστεύουμε, μπορούμε να μετατρέψουμε το γεύμα μας, προσθέτοντας λουκάνικα σοταρισμένα, κιμάς μαγειρεμένο από την προηγούμενη μέρα ή ακόμα και κονσέρβα μαγειρεμένου κρέατος ντακόρ.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.