search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 05:49
MENU CLOSE

Παρ’ ολίγον θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο; Τι συνέβη με τις δύο φρεγάτες

14.08.2020 12:56
Σενάριο δανεισμού δύο γαλλικών υπερσύγχρονων φρεγατών στην Ελλάδα - Media

 

Η απόφαση Ερντογάν να στείλει το «Oruc Reis» για έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, συνοδεία πολεμικών πλοίων, ήταν αναμενόμενο πως θα προκαλέσει ένα παιχνίδι με τη φωτιά, και παρ’ ολίγον να οδηγήσει σε θερμό επεισόδιο.

Δημοσιεύματα και πληροφορίες ανέφεραν πως από λάθος χειρισμούς του κυβερνήτη της τουρκικής φρεγάτας «Κεμάλ Ρέις» σημειώθηκε την Τετάρτη «επακούμβηση» με την ελληνική φρεγάτα «Λήμνος». Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθούν ζημιές στο τουρκικό πολεμικό πλοίο, σύμφωνα με πληροφορίες, σε αντίθεση με την ελληνική φρεγάτα. Μάλιστα, η φρεγάτα «Λήμνος», μετά το περιστατικό, ήταν απόλυτα αξιόπλοη και συμμετείχε στην κοινή ναυτική άσκηση Ελλάδας-Γαλλίας.

Ωστόοσο, η Τουρκία από πλευράς της, ανέφερε πως υπεστη ζημιές η ελληνική φρεγάτα «Λήμνος» κάτι το οποίο δεν επιβεβαιώνεται από το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό. 

Στο Reuters η είδηση

Σε δημοσίευμά του το Reuters αναφέρει πως η ελληνική φρεγάτα «Λήμνος» έκανε ελιγμούς για να αποφευχθεί η σύγκρουση, αλλά, μετά το λάθος των Τούρκων, άγγιξε το πίσω μέρος της τουρκικής φρεγάτας.
Μάλιστα, το Reuters επικαλείται στρατιωτική πηγή και αναφέρει πως «ήταν ένα ατύχημα», προσθέτοντας ότι η «Λήμνος» δεν υπέστη ζημιά.

Από την τουρκική πλευρά, πάντως, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν επιχείρησε να εκμεταλλευθεί το γεγονός επικοινωνιακά και σε δηλώσεις που έκανε την Πέμπτη ανέφερε: «Είπαμε ότι αν επιτεθείτε στο ”Oruc Reis” μας, θα πληρώσετε υψηλό τίμημα, και έλαβαν την πρώτη τους απάντηση σήμερα», χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50