21/09/2020 05:47:42

Τα έβαλε και με τη Γαλλία ο Ακάρ: Οποιαδήποτε επέμβαση εναντίον των πλοίων μας δεν θα μείνει αναπάντητη

Προκλητικός ο Ακάρ: Η Ελλάδα θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια, κλιμακώνει την ένταση - Media

 

Λίγο μετά την έναρξη του έκτακτου Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, το οποίο συνεκλήθη κατόπιν σχετικού ελληνικού αιτήματος προκειμένου να συζητηθούν οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας, και επιθεωρώντας δυνάμεις του Ναυτικού, ο τούρκος υπουργός Άμυνας επανέλαβε το γνωστό αφήγημα περί ελληνικών προκλήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο, κλιμακώνοντας την ένταση.

Ωστόοσο, δεν άφησε απ' έξω και τη Γαλλία. ο Ακάρ αναφέρθηκε και στην τοποθέτηση του Εμανουέλ Μακρόν που ζήτησε τον τερματισμό των μονομερών ενεργειών της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο. «Η ανακοίνωση ενός συμμάχου, που δεν σχετίζεται με την περιοχή, ότι θα ενισχύσει τη στρατιωτική του παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο είναι ασυμβίβαστη με το πνεύμα της συμμαχίας» τόνισε χαρακτηριστικά. «Οποιαδήποτε επέμβαση εναντίον των πλοίων μας δεν έμεινε αναπάντητη και δεν θα μείνει. Όλοι πρέπει να ξέρουν πως σε αυτό το θέμα είμαστε αποφασιστικοί. Είμαστε αποφασισμένοι και ικανοί να κάνουμε οτιδήποτε χρειαστεί για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στις θάλασσές μας», κατέληξε. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.