search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:57
MENU CLOSE

Τσαβούσογλου: Η ΕΕ να απευθύνεται σε όσους δεν σέβονται τα δικαιώματά μας

15.08.2020 08:51
Άγκυρα: Καμία κύρωση δε θα μας κάνει να απεμπολήσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Καστελόριζο - Media

 

Με το γνωστό του ύφος απαντά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών στο κείμενο συμπερασμάτων του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Στη δήλωσή του, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επαναλαμβάνει ότι η Άγκυρα επιθυμεί διάλογο με την Ελλάδα και την Κύπρο, και παράλληλα επιτίθεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καλώντας την να απευθυνθεί σε αυτούς που δεν σέβονται την Τουρκία.

«Η Τουρκία τάσσεται υπέρ του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων. Είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα νόμιμα δικαιώματα και τα συμφέροντά της. Το κάλεσμα της ΕΕ δεν πρέπει να απευθύνεται σε εμάς αλλά σε όσους λαμβάνουν μονομερή και προκλητικά μέτρα στην Ανατολική Μεσόγειο και εκείνους που δεν σέβονται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων», αναφέρει Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

 

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ οι εταίροι εξέφρασαν τη στήριξή τους στην Ελλάδα, παρά τις αντιρρήσεις της Γερμανίας που υπονόμευσε επί της ουσίας την έκδοση μιας κοινής δήλωσης των υπουργών για τη ρητή καταδίκη των τουρκικών προκλήσεων στη ΝΑ Μεσόγειο. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:57