search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:08
MENU CLOSE

Η Γερμανία κηρύσσει «κόκκινη ζώνη» για τον κορωνοϊό ολόκληρη την Ισπανία

15.08.2020 16:11
Η Γερμανία κηρύσσει «κόκκινη ζώνη» για τον κορωνοϊό ολόκληρη την Ισπανία - Media

 

Ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας επέκρινε τις «διακοπές με τα πάρτι» και υπεραμύνθηκε της απόφασης να κηρύξει σχεδόν ολόκληρη την Ισπανία, περιλαμβανομένης της Μαγιόρκας, περιοχή υψηλού κινδύνου για τον νέο κορονοϊό μετά τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων εκεί.

«Γνωρίζω πόσο πολύ οι Γερμανοί λατρεύουν την Ισπανία… Όμως, δυστυχώς, τα ποσοστά μολύνσεων εκεί αυξάνονται κατακόρυφα, παρά πολύ απότομα», είπε ο Γενς Σπαν στην εφημερίδα Bild am Sonntag.

«Όποιος πάει στην Ισπανία, παρά την προειδοποίηση, θα πρέπει να προστατεύει τον εαυτό του και τους άλλους, ενώ βρίσκεται σε διακοπές. Οι διακοπές με τα πάρτι αποτελούν ανευθυνότητα μεσούσης αυτής της πανδημίας».

Οι πολίτες που επιστρέφουν στη Γερμανία από τις περιοχές υψηλού κινδύνου για την Covid-19 υποβάλλονται σε τεστ ή υποχρεωτική καραντίνα δύο εβδομάδων.

Οι ιδιοκτήτες μπαρ στη Μαγιόρκα, έναν δημοφιλή προορισμό για τους Γερμανούς τουρίστες, εκφράζουν φόβους ότι τα νέα αυτά ισοδυναμούν με αναγγελία θανάτου για την ήδη καταβεβλημένες οικονομικά επιχειρήσεις τους.

«Ζούμε στον φόβο εδώ. Δεν γνωρίζουμε τι θα φέρει το αύριο», λέει η Γκελίντε από το Μόναχο, η ιδιοκτήτρια του μπαρ Casa Baviera.

«Δεν φοβόμαστε τον ιό, φοβόμαστε για το πώς θα βγάλουμε τα προς το ζην».

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται περίπου 30.000 Γερμανοί σε διακοπές με τουριστικά πρακτορεία στις Βαλεαρίδες Νήσους της Ισπανίας, η συντριπτική πλειοψηφία στη Μαγιορκα, συν τους ανεξάρτητους ταξιδιώτες, έγινε γνωστό από την ένωση Ταξιδιωτικών Γραφείων της Γερμανίας.

Η TUI, η μεγαλύτερη εταιρεία τουρισμού στον κόσμο, γνωστοποίησε ότι ακυρώνει όλα τα πακέτα διακοπών της Γερμανίας στην Ισπανία με άμεση ισχύ έως τις 24 Αυγούστου, απευθύνοντας έκκληση στους πελάτες που βρίσκονται ήδη εκεί να επιστρέψουν σε 7 επτά ημέρες.

«Εάν κλείσω, δεν θα καταφέρω να ξανανοίξω… Δεν έχω καμία βοήθεια. Πώς υποτίθεται ότι θα προχωρήσουμε έπειτα από αυτό;» λέει η Αντόνια Κοστ, ιδιοκτήτρια του μπαρ La Tapita στην Πάλμα, απαντώντας στην απόφαση του TUI να ακυρώσει όλες τις διακοπές στο νησί.

ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:08