search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:39
MENU CLOSE

Συναγερμός στο Παπαγεωργίου: Θετικοί στον κορωνοϊό εννέα εργαζόμενοι του νοσοκομείου

16.08.2020 11:57
Παπαγεωργίου: Αισιόδοξο μήνυμα για τις μεταμοσχεύσεις, παρά τις δυσκολίες της πανδημίας - Media

 

Συναγερμός σήμανε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, καθώς βρέθηκαν θετικοί στον covid-19 εννέα εργαζόμενοι που επέστρεψαν από άδεια.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα seleo.gr, oι νοσούντες τέθηκαν σε καραντίνα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, εντός του πρώτου δεκαπενθήμερου του Αυγούστου, πενήντα υγειονομικοί υπάλληλοι σε όλη τη χώρα διαγνώστηκαν θετικοί στον ιό ενώ οι εργαζόμενοι στο Παπαγεωργίου εργάζονταν κανονικά μέχρι τη διάγνωση.

Σε δήλωσή του, ο κ. Γιαννάκος τόνισε την ανάγκη να γίνονται τακτικά τεστ σε όλους τους υγειονομικούς υπαλλήλους, κάτι που όπως είπε γίνεται σε άλλες χώρες.

“Δεν νοείται να μη κάνουμε προληπτικά τεστ. Αν κάναμε σήμερα τεστ σε όλους τους εργαζομένους, τα κρούσματα θα ήταν πολλά περισσότερα” ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Τι απαντούν πηγές του υπουργείου Υγείας

Πηγές του υπουργείου Υγείας αναφέρουν πως το πρωτόκολλο εμφαρμόστηκε κατά γράμμα στην περίπτωση των 6 υγειονομικών του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης “Παπαγεωργίου”. 

Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με εγκύκλιο που έχει αποσταλεί σε όλες τις υγειονομικές δομές της χώρας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΤΟΜΥ), έπειτα από εντολή του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, κάθε εργαζόμενος στο Ε.Σ.Υ. υποβάλλεται υποχρεωτικά σε μοριακό έλεγχο (PCR) μόλις επιστρέψει από κανονική άδεια.

Αυτό έγινε και στην περίπτωση των 6 υγειονομικών του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης “Παπαγεωργίου”, που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό SARS-CoV-2.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως οι συγκεκριμένοι υγειονομικοί υπάλληλοι προσήλθαν στο Νοσοκομείο τηρώντας όλα τα Μέτρα Ατομικής Προστασίας, έγινε η δειγματοληψία σύμφωνα με το πρωτόκολλο και παρέμειναν στο χώρο του Νοσοκομείου ώσπου να βγει το αποτέλεσμα (4 ώρες), οπότε αποχώρησαν και τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

«Η επίμονη προσπάθεια των γνωστών εμπόρων fake news να “κερδίσουν” λίγη δημοσιότητα πανικοβάλλοντας τους συμπολίτες μας, πέφτει για μία ακόμη φορά στο κενό», σχολιάζουν οι ίδιες πήγες δημοσιεύματα που αφορούν τα επιβεβαιωμένα κρουσμάτων σε υγειονομικούς στο Νοσοκομείο”Παπαγεωργίου”.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:38