search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 19:38
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Μια από τα ίδια

24.08.2020 07:05

 

Αλλού τα κακαρίσματα και αλλού γεννούν οι κότες. Η κυβέρνηση έχει τα ζόρια με τα εθνικά θέματα στον ΣΥΡΙΖΑ σφάζονται. Προφανώς από συνήθεια ή κεκτημένη ταχύτητα.

Τα ελληνοτουρκικά και ο χειρισμός τους, αναμένεται να αποτελέσουν για την ΝΔ την αχίλλειο πτέρνα του κόμματος καθώς όλα δείχνουν ότι το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν και πάλι τα εσωκομματικά προβλήματα και οι εντάσεις που υπήρχαν στο παρελθόν, δίνοντας έτσι τέλος σε μια μακρά περίοδο ύφεσης στο κυβερνών κόμμα .

Με δεδομένο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επένδυσε στους υπέρ πατριώτες του κόμματος του –με αφορμή την συμφωνία των Πρεσπών- καταφέρνοντας έτσι να επιφέρει ένα καίριο πολιτικό χτύπημα στον ΣΥΡΙΖΑ, έφτασε όπως δείχνουν όλα η ώρα για να πληρώσει τον λογαριασμό.

Η Χάγη βρίσκεται πλέον και επίσημα στο τραπέζι των συζητήσεων καθώς ο πρωθυπουργός μόλις προχθές απαντώντας στον Ταγιπ Ερντογαν έστειλε μήνυμα προς την Άγκυρα για διάλογο για το πρόβλημα με την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών στο Αιγαίο και την Ανατ. Μεσόγειο και σε περίπτωση ασυμφωνίας, παραπομπή του ζητήματος στη Χάγη.

Την ίδια στιγμή στο εσωτερικό της ΝΔ υπάρχουν γκρίνιες καθώς η Ελλάδα παραχώρησε 17,66% της ΑΟΖ που θα της έδινε η μέση γραμμή στην συμφωνία που έκανε με την Αίγυπτο και η οποία αναμένεται να επικυρωθεί στα μέσα της εβδομάδας από την Βουλή.

Όλες οι πληροφορίες θέλουν τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά να ετοιμάζεται να κάνει παρέμβαση για τα εθνικά καθώς με βάση τις απόψεις που έχει εκφράσει μέχρι σήμερα τυχών προσφυγή της Ελλάδας στην Χάγη θα «ήταν τραγικό λάθος». Η άποψη αυτή του Αντ. Σαμαρά βρίσκει αρκετούς υποστηρικτές καθώς σοβαροί γνώστες του θέματος λένε ότι η Ελλάδα μόνο να χάσει αυτή την διαδικασία έχει δεδομένου ότι δεν διεκδικεί τίποτα από την Τουρκία (εκτός από την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας) ενώ η Άγκυρα έχοντας γκριζάρει Ελληνική επικράτεια όταν θα καθίσει στο τραπέζι των συζητήσεων θα επιχειρήσει να αμφισβητήσει την συμφωνία της Λωζάνης.

Με δεδομένο δε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν πρόκειται να μας στηρίξουν σε τίποτα –όπως έχει γίνει μέχρι σήμερα- αφού η Τουρκία είναι ο ισχυρός οικονομικός εταίρος τους, τότε θεωρείτε σίγουρο ότι η Ελλάδα θα βρεθεί σε δεινή θέση.

Και ενώ ο πρωθυπουργός βρίσκεται μπροστά σε αυτή την δύσκολη εξίσωση καθώς το θέμα αφορά και το εσωτερικό του κόμματος του στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή στις ψηφοφορίες για την κύρωση των Συμφωνιών με την Ιταλία και την Αίγυπτο για τις ΑΟΖ γίνεται του… «κουτρούλη».

Ποιο συγκεκριμένα , η εσωκομματική αντιπολίτευση, δηλαδή οι « 53» έχουν ταχθεί υπέρ της θετικής ψήφου στην συμφωνίας ενώ οι σκληροί προεδρικοί συνεπικουρούμενοι από τους παλαιούς Παπανδρεϊκούς και τον Νίκο Κοτζιά διαφωνούν και άλλοι τάσσονται υπέρ του όχι ή του παρών στην ψηφοφορία γα την συμφωνία.

Κάποιοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι δεν αποκλείεται με αφορμή αυτό το θέμα οι «53» να θελήσουν να δείξουν τα δόντια τους επιμένοντας στην άποψη τους μέχρι τέλους την στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται να επιλέγει να το παρών.

Και πραγματικά είναι να απορεί κανείς με τα πολιτικά αντανακλαστικά αυτού του κόμματος. Την στιγμή που το κυβερνών κόμμα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός αντιμετωπίζει το πρώτο του σοβαρό πρόβλημα , ο ΣΥΡΙΖΑ επιστέφει στην εσωστρέφεια και κάνει δικό του πρόβλημα την κυβερνητική απόφαση. !!!!

Τι άλλο θα δουν τελικά αυτοί οι δύσμοιροι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ που κάθε φορά ελπίσουν οτι κάτι θα αλλάξει και από κόμμα της εσωστρέφειας και της ατέρμονης πολυλογίας θα γίνει το κόμμα που πρέπει. Ένας δυνατός αντίπαλος γα έναν επικίνδυνο παίκτη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 19:37