24/10/2020 04:14:07
29.8.2020 / ΜΗΝAΣ ΒΙΝΤΙAΔΗΣ
Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ, τεύχος 2140 στις 27-08-2020

Μάθημα ανακύκλωσης από ένα μικρό νησί!

Μάθημα ανακύκλωσης από ένα μικρό νησί! - Media
 
Μια παρέα από ευαισθητοποιημένους δημότες ενός μικρού νησιού, στην άκρη του χάρτη, έφτιαξαν πριν από μερικά χρόνια μια κοινωνική συνεταιριστική οργάνωση κι άρχισαν να μάχονται για το καλό της Κάσου.
 
Μηνάς Μαλανδρής, Γιάννης Φραγκούλης, Κλεάνθης Καραχάλιος, Κωνσταντίνος Φούντης και μερικοί ακόμα ξεκίνησαν τη συνεργασία τους με τον Δήμο Ηρωϊκής Νήσου Κάσου, με την ανακύκλωση, κάνοντας τεράστια βήματα στην κοινή προσπάθεια να ενταχθεί η Κάσος στον πράσινο χάρτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Έτσι, πριν από λίγες μέρες, ενημερωτική συνάντηση για τις μέχρι σήμερα δράσεις της Κάσιος ΚΟΙΝΣΕΠ, που συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη της Κάσου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Γυμνασίου Κάσου, πάντοτε λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης λόγω κορωνοϊού.
 
Αναλυτική ενημέρωση έγινε από τον πρόεδρο της Κάσιος ΚΟΙΝΣΕΠ Μηνά Μαλανδρή για το πρόγραμμα ανακύκλωσης, που εφαρμόζεται ήδη από το 2019 στην Κάσο και για το οποίο υπάρχουν προοπτικές περαιτέρω δράσεων, κυρίως αξιοποιώντας ευρωπαϊκά προγράμματα. Έγινε ειδική αναφορά στη συμμετοχή της Κάσου στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Καθαρή Ενέργεια στα νησιά μας (Clean Energy for EU Islands).
 
Από όλους τους παρευρισκόμενους διατυπώθηκε η ανάγκη ενημέρωσης των κατοίκων της Κάσου σχετικά με την εφαρμογή του προγράμματος ανακύκλωσης και για την ικανοποίηση αυτού του αιτήματος θα αρχίσει ενημέρωση πόρτα - πόρτα, σε κάθε οικισμό, από την ερχόμενη εβδομάδα.
 
Ακολούθησε η πρώτη ενημέρωση για τις ενέργειες γνωριμίας της Κάσου με την ηλεκτροκίνηση (ποδήλατα, μοτοσυκλέτες, αυτοκίνητα, λεωφορεία, τρακτέρ).
 
Τη συνάντηση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Ηρωικής Ν. Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος, η πρόεδρος του Δ.Σ. Νικολέττα Σοφίλα, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ηλίας Μαστροπαύλος και Ντίνος Ζαχάρης. Όλοι με τοποθετήσεις τους τόνισαν την ανάγκη της «μετάβασης» στο επόμενο στάδιο της προστασίας του πλανήτη.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.