search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:00
MENU CLOSE

Απίστευτη απάτη: Της συστήθηκε στο Twitter ως καπετάνιος και του έδωσε 32.000

03.09.2020 18:21
Απίστευτη απάτη: Της συστήθηκε στο Twitter ως καπετάνιος και του έδωσε 32.000 - Media
 
Γνώρισε μέσω ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης κάποιον ο οποίος της συστήθηκε ως καπετάνιος και της είπε ότι είχε άμεση ανάγκη χρήματα για αγορά… ανταλλακτικών για το πλοίο. Και δυστυχώς για την ίδια, η 34χρονη γυναίκα του έμβασε συνολικά 32 χιλιάδες ευρώ περίπου πριν συνειδητοποιήσει ότι ο «καπετάνιος» έγινε καπνός.
 
Η υπόθεση είχε ως θύμα 34χρονη από την Λευκωσία, η οποία χθες κατήγγειλε τελικά στην Αστυνομία εξαπάτησή της από τον συγκεκριμένο άντρα. Σύμφωνα με την καταγγελία της, γνώρισε μέσω κοινωνικού δικτύου έναν άνδρα ο οποίος της συστήθηκε ως «Πέτρος», πλοίαρχος στο επάγγελμα.
 
Ενώ η διαδικτυακή γνωριμία προχωρούσε ο συγκεκριμένος άντρας την έπεισε τον περασμένο Ιούλιο ότι το πλοίο του υπέστη μηχανική βλάβη και χρειαζόταν χρήματα για ανταλλακτικά. Για να κάνει μάλιστα πιο πιστευτή την ιστορία, της έδωσε μια ηλεκτρονική διεύθυνση καλώντας την να επικοινωνήσει η ίδια για να επιβεβαιώσει την παράδοση των ανταλλακτικών.
 
Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, η 34χρονη πείστηκε και προχώρησε στην καταβολή τριών εμβασμάτων σε λογαριασμό που θεωρούσε ότι ανήκει στην εταιρεία ανταλλακτικών εντός του Αυγούστου για το συνολικό ποσό των 31200 ευρώ.
 
Όταν όμως επιχείρησε να επικοινωνήσει με τον καταζητούμενο σήμερα άντρα, διαπίστωσε ότι ο λογαριασμός του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης δεν υφίστατο πλέον.
 
Η υπόθεση καταγγέλθηκε στην Αστυνομία στη Λευκωσία από την γυναίκα, ωστόσο η υπόθεση εξετάζεται πλέον από το ΤΑΕ Πάφου αφού διαπιστώθηκε ότι τα χρήματα εμβάσθηκαν στον λογαριασμό μέσω του Οργανισμού Χρηματοδότησης Στέγης Πάφου.
 
Οι έρευνες της Αστυνομίας για την απάτη συνεχίζονται.
 
Τι συμβουλεύει η Αστυνομία
Με αφορμή τη νέα αυτή υπόθεση απάτης, η Αστυνομία συστήνει στο κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό στις περιπτώσεις διαδικτυακής επικοινωνίας του με άγνωστα πρόσωπα.
 
Ιδιαίτερα επιφυλακτικοί πρέπει να είναι οι πολίτες, όταν τα πρόσωπα αυτά ζητούν πληροφορίες για δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα ή και την καταβολή χρημάτων μέσω τραπεζικού εμβάσματος ή άλλου ιδρύματος μεταφοράς χρημάτων ή και μέσω διαδικτυακής συναλλαγής e-Βanking ή i-Banking.
 
Το κοινό προτρέπεται επίσης να ενημερώνει την Αστυνομία για παρόμοια περιστατικά ύποπτης διαδικτυακής επικοινωνίας, μέσω και της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Αστυνομίας για καταγγελίες ηλεκτρονικού εγκλήματος.
 
Πηγή: philenews.com
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:00