02/12/2020 09:01:16

Αγιασμός στα σχολεία: Τι αλλάζει φέτος λόγω κορωνοϊού

Αγιασμός στα σχολεία: Τι αλλάζει φέτος λόγω κορωνοϊού - Media

 

Στις 14 Σεπτεμβρίου ξεκινά μια δύσκολη σχολική χρονιά λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που έχουν προκύψει εξαιτίας της πανδημίας. 

Το υπουργείο Παιδείας δηλώνει πως είναι σε εγρήγορση προκειμένου να είναι έτοιμα όλα τα μέτρα για την επιστροφή των μαθητών με ασφάλεια στις τάξεις.

Την ίδια στιγμή ωστόσο αρκετοί είναι εκείνοι, γονείς και εκπαιδευτικοί, οι οποίοι εκφράζουν την ανησυχία τους για την εφαρμογή των μέτρων, κυρίως ως προς την χρήση της μάσκας από τα παιδιά. Ενώ πολλοί σύλλογοι δασκάλων και ΕΛΜΕ μαζί με Ενώσεις Γονέων διεκδικούν τάξεις με 15 μαθητές και διασφάλιση όλων των σχετικών προϋποθέσεων ώστε να μην έχουμε "στίβαγμα" των παιδιών και συγχρωτισμό. 

Ένα άλλο ερώτημα είναι πώς θα γίνει τελικά και ο αγιασμός, παρά το γεγονός ότι η Εκκλησία εορτάζει την Ύψωση του Τίμιου Σταυρού.

Από την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας την οποία δημοσιεύει το esos.gr προκύπτει ότι «ο καθιερωμένος αγιασμός θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 στον αύλειο χώρο των σχολείων, μετά από συνεννόηση του Διευθυντή με τους ιερείς του οικείου ναού, με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών και στη συνέχεια ο ιερέας θα επισκεφθεί όλες τις αίθουσες της σχολικής μονάδας, όπου θα παρευρίσκονται οι λοιποί μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.