search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:37
MENU CLOSE

«Big Brother»: Η δίκαιη οργή και η «άδικη» τηλεθέαση

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2142
10-9-2020
10.09.2020 12:30
big-brother_0.jpg

 

Χιλιάδες ήταν οι χρήστες του διαδικτύου που δικαίως έσπευσαν να κατακρίνουν το ριάλιτι «Big Brother», όταν σε live streaming του ΣΚΑΪ ακούστηκαν οι χυδαίες ατάκες του πρώην – πλέον – παίκτη Αντώνη Αλεξανδρίδη: «Με τις γκόμενες πάω με μία κάθε μέρα για να αδειάζει το ‘‘πακέτο’’, αλλιώς έχει βιασμό».

Πολλοί ήταν αυτοί που υποστήριζαν σε αναρτήσεις τους στα social media ότι δεν θα παρακολουθήσουν ξανά το συγκεκριμένο ριάλιτι, ωστόσο οι μετρήσεις της Nielsen για την τηλεθέαση άλλα έδειξαν.

Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, δύο μέρες πριν ξεσπάσει ο σάλος από τις φράσεις που θυμίζουν Μεσαίωνα, το ριάλιτι είχε συγκεντρώσει το 27,5% της τηλεθέασης. Τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, όταν προβλήθηκε το πρώτο επεισόδιο μετά το συμβάν, η τηλεθέαση του ριάλιτι πήγε στο 23,7%, σημειώνοντας πτώση μόλις 3,8%.

Αυτό σημαίνει ότι η μεγάλη διαδικτυακή κατακραυγή τελικά είχε πολύ μικρό αντίκτυπο στα τηλεοπτικά νούμερα και μάλιστα υποδηλώνει ότι αρκετοί από εκείνους που έσπευσαν να εκφράσουν την οργή τους για το σόου ξανάπιασαν τα τηλεκοντρόλ στα χέρια τους και επέλεξαν να το παρακολουθήσουν.

Με τη στάση τους αυτή, οι τηλεθεατές φρόντισαν να δώσουν και πάλι «τροφή» στο σόου, να ενθαρρύνουν τη συνέχισή του, παρά το σθεναρό αίτημα για ακύρωσή του #cancelbigbrother.

Μάλιστα, για το συγκεκριμένο συμβάν τοποθετήθηκαν και κόμματα της αντιπολίτευσης, ζητώντας παρέμβαση από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι ζήτησε την άμεση διερεύνησή του από το ΕΣΡ. Αρχικά, επισημαίνεται ότι το ΕΣΡ έχει αρμοδιότητα αποκλειστικά σε τηλεόραση και ραδιόφωνο, και επειδή η συγκεκριμένη σκηνή δεν μεταδόθηκε στην τηλεόραση, αλλά στο live streaming στην ιστοσελίδα του ΣΚΑΪ, δεν έχει τη δικαιοδοσία να παρέμβει.

Ωστόσο, το ΕΣΡ ανακοίνωσε ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα έχει ήδη σχηματιστεί φάκελος. Μεταξύ άλλων ανέφερε στην ανακοίνωσή του: «Στο Συμβούλιο έχει περιέλθει πλήθος καταγγελιών (πλέον των διακοσίων) για διάπραξη (διοικητικού) αδικήματος κατά τη διάρκεια εκπομπής τηλεοπτικού σταθμού μέσω του διαδικτυακού του ιστοτόπου. Κάποιοι από τους καταγγέλλοντες διαμαρτύρονται και διερωτώνται “γιατί σιωπά το ΕΣΡ”, η δε απάντηση σ’ αυτό είναι απλή: Διότι το ΕΣΡ έχει νομική υποχρέωση να σιωπά!».

Από την πλευρά του, το κανάλι του Φαλήρου, αφού απέβαλε τον παίκτη από το ριάλιτι, ανακοίνωσε ότι διακόπτει προσωρινά το live streaming στην ιστοσελίδα του και υποστήριξε ότι «η δημοσιοποίηση του συγκεκριμένου σχολίου στο πλαίσιο της διαδικτυακής μετάδοσης οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος εργαζομένου, ένα σφάλμα δίχως πρόθεση, το οποίο, παρά τα μέτρα που είχαν ληφθεί, δεν μπόρεσε να αποφευχθεί».

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι τέσσερις μεγάλοι χορηγοί του ριάλιτι αποσύρθηκαν από αυτό σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Πρόκειται για τις εταιρείες Candia, Nef Nef, το φυτώριο «Doctorplantlandscape» και την εταιρεία επίπλων Rigas Furniture.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:36