search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:10
MENU CLOSE

Νέα «μόδα» η λεύκανση δοντιών στο σπίτι – Προειδοποιούν οι οδοντίατροι (Video)

11.09.2020 07:27
Νέα «μόδα» η λεύκανση δοντιών στο σπίτι - Προειδοποιούν οι οδοντίατροι (Video) - Media

 

Για μια εξαιρετικά επιβλαβή τάση ομορφιάς προειδοποιούν οι οδοντίατροι, αναφερόμενοι σε βίντεο που κυκλοφορούν στο Tik Tok και γίνονται viral σε χρόνο dt!

Χρήστες της δημοφιλούς εφαρμογής από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο αποκάλυψαν πως αγοράζουν υπεροξείδιο του υδρογόνου -έναν από τους δραστικούς λευκαντικούς παράγοντες που χρησιμοποιούνται σε προϊόντα λεύκανσης δοντιών- και εφαρμόζουν τη χημική ουσία απευθείας στα δόντια τους με σκοπό να επιτύχουν ένα πιο φωτεινό χαμόγελο.

Μια εξ αυτών και η 18χρονη Κλόντια από το Εσεξ, της οποίας το βίντεο στο Tik Tok έχει συγκεντρώσει σχεδόν 3.000.000 προβολές. Η έφηβη αγόρασε ένα μπουκάλι υπεροξειδίου του υδρογόνου από το eBay και χρησιμοποίησε μια μπατονέτα προκειμένου να εφαρμόσει το υγρό απευθείας στα δόντια της για ένα λεπτό.

Το μπουκάλι περιείχε 3% υπεροξείδιο του υδρογόνου -30 φορές το ποσό που επιτρέπεται σε προϊόντα λεύκανσης δοντιών χωρίς ιατρική συνταγή. Αδιαφορώντας για τους κινδύνους, η Κλόντια ανέφερε στο βίντεο: «Εάν είστε οδοντίατρος, μη μου πείτε ότι αυτό είναι λάθος, σώστε με από τη θλίψη μου, η ζημιά έχει ήδη γίνει». Αργότερα, επισήμανε πως ορισμένα προϊόντα λεύκανσης δοντιών στις ΗΠΑ χρησιμοποιούν έως και 14% υπεροξείδιο του υδρογόνου στα προϊόντα τους , ενώ τόνισε ότι δεν ενθαρρύνει άλλους χρήστες να χρησιμοποιήσουν την ίδια μέθοδο με εκείνη. Πάντως, η ίδια υπογράμμισε ότι ήταν ευχαριστημένη με τα αποτελέσματα της διαδικασίας.

«Μετά από 4 ημέρες, έπρεπε να σταματήσω να το χρησιμοποιώ γιατί λειτούργησε τόσο καλά, οπότε σταματήστε να σπαταλάτε τα χρήματά σας σε λευκαντικά προϊόντα» είπε.

Κρούουν τον κώδωνα οι οδοντίατροι
Την ίδια ώρα, οι οδοντίατροι προειδοποιούν πως η χρήση υπεροξειδίου του υδρογόνου σε ισχυρές συγκεντρώσεις κατ’ αυτόν τον τρόπο ενέχει σημαντικό κίνδυνο για τη μακροχρόνια στοματική υγεία, καθώς η εν λόγω ουσία μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στα ούλα, η οποία μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε απώλεια δοντιών, ενώ θεωρείται δεδομένη η βλάβη στην ευαισθησία του σμάλτου και των δοντιών.

«Τα επαγγελματικά συστήματα λεύκανσης δοντιών χρησιμοποιούν έναν ειδικό δίσκο που κρατά το τζελ του υπεροξειδίου του υδρογόνου σε επαφή με τα δόντια, αλλά το εμποδίζει να έρθει σε επαφή με τον ιστό των ούλων. Αυτό είναι σημαντικό καθώς εάν το τζελ αγγίξει τα ούλα, μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό, φλεγμονή και πόνο. Τα σοβαρά προβλήματα στα ούλα μπορούν να οδηγήσουν ακόμη και σε πτώση των δοντιών. Τα ούλα και τα οστά συγκρατούν τα δόντια σας στην θέση τους, οπότε δεν έχει νόημα να έχετε λευκά δόντια εάν αρχίσουν να χαλαρώνουν, να αλλάζουν θέση και τελικά να πέφτουν. Η επαγγελματική λεύκανση των δοντιών περιλαμβάνει επίβλεψη από έναν οδοντίατρο που μπορεί να επιβλέπει ολόκληρη την διαδικασία. Αυτό σας επιτρέπει να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζει ότι δεν θα γίνει κάτι κακό» επισημαίνει η Δρ Ρίνα Γουάντια.

Μετά από ποικίλες αντιδράσεις και έντονη κριτική, η χρήστης του TikTok δήλωσε ότι δεν ενθαρρύνει κανέναν να ακολουθήσει την τεχνική της και πως το διάλυμα που χρησιμοποίησε η ίδια έχει μόλις 3% συγκέντρωση υπεροξειδίου του υδρογόνου.

«Δεν περίμενα ότι το βίντεο θα γινόταν viral. «Ηθελα απλώς να μοιραστώ το κόλπο μου και δεν περίμενα ότι θα το έβλεπαν τόσο πολλοί άνθρωποι. Σας παρακαλώ, την επόμενη φορά να κάνετε την έρευνά σας και να σταματήσετε να κατηγορείτε εμένα» ανέφερε.

@clauds244

I’m hungover so excuse the lack of enthusiasm ##foryoupage ##foryou ##fyp ##dentist ##teeth ##teethwhitening ##advice

♬ original sound – clauds244

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:09