search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:13
MENU CLOSE

Επίθεση κατά πάντων από ιερέα σε αγιασμό: Διαδηλώνετε για ΣΥΡΙΖΑ, Φύσσα, Γρηγόρόπουλο, ομοφυλόφιλους αλλά όχι για τις μάσκες (Video)

15.09.2020 12:51
Επίθεση κατά πάντων από ιερέα σε αγιασμό: Διαδηλώνετε για ΣΥΡΙΖΑ, Φύσσα, Γρηγόρόπουλο, ομοφυλόφιλους αλλά όχι για τις μάσκες (Video) - Media
 
Σε επίθεση κατά πάντων προχώρησε ιερέας, υπερβαίνοντας κάθε εσκαμμένο, κατά τη διάρκεια αγιασμού σε νηπιαγωγείο του Ρεθύμνου. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του rethnea.gr ο ιερέας αναφέρθηκε στην πανδημία λέγοντας πως οι πιστοί δεν πρέπει να πιστεύουν στον κορωνοϊό και δε χρειάζεται να φοράνε μάσκες.
 
Μάλιστα τους συμβούλεψε να απευθυνθούν στο φυσικό δικαστήριο αν κάποιος αστυνομικός τους επιβάλλει πρόστιμο επειδή δεν φοράνε μάσκα, διότι η χρήση της είναι αντισυνταγματική.
 
Μπροστα σε αυτά τα πρωτοφανή και απαράδεκτα το εκπαιδευτικό προσωπικό του νηπιαγωγείου και οι γονείς των παιδιών προσπάθησαν τον σταματήσουν λέγοντας του ότι «εδώ είναι σχολείο και δεν έχετε δικαίωμα να κάνετε κατήχηση».
 
Ωστόσο ο ιερέας δήλωσε ότι θα πάει στα σπίτια όσων θέλουν για να τους εξηγήσει σε τι… πλάνη έχουν πέσει. Παράλληλα, εξοργισμένος άρχισε να επιτίθεται σε γονείς λέγοντας πως είναι υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και διαδηλώνουν υπέρ του Παύλου Φύσσα, του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και των ομοφυλόφιλων αλλά όχι για τις μάσκες.

Έντονη υπήρξε η αντίδραση εκ μέρους του Ιερατικού Συνδέσμου της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου μετά τον σάλο που προκλήθηκε.
 
«Όλοι οι εφημέριοι της τοπικής Μητρόπολης εναρμονίζονται με τους νόμους της Ελληνικής Πολιτείας και της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Κρήτης και απορρίπτουν τις απόψεις του εν λόγω κληρικού», δηλώνει σε ανακοίνωσή του.
 
Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι «προσευχόμαστε ο εν λόγω κληρικός να συνειδητοποιήσει άμεσα το λάθος του και να εναρμονιστεί με την Εκκλησία της Κρήτης».
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει ότι «ο Ιερατικός Σύνδεσμος της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, αφού έλαβε γνώση δημοσιευμάτων σε τοπικά ΜΜΕ του Ρεθύμνου καθώς και σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπου έχει αναρτηθεί και σχετικό οπτικοακουστικό υλικό με κληρικό της Μητροπόλεώς ο οποίος αντιτίθεται αναρμοδίως στα μέτρα της Πολιτείας για την προστασία της δημόσιας υγείας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και προτρέπει τους ανθρώπους του τόπου μας να μην τα εφαρμόζουν, ανακοινώνει κατηγορηματικά και απερίφραστα ότι οι απόψεις αυτές δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση τα μέλη του, εφημερίους της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.
 
Όλοι οι εφημέριοι της Μητροπόλεώς μας, με εξαίρεση δυστυχώς τη συγκεκριμένη περίπτωση που έχει καταγγελθεί στα προαναφερθέντα δημοσιεύματα, ταυτίζονται απόλυτα με τις θέσεις που επανειλημμένως έχει εκφράσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευγένιος σε δημόσιες παρεμβάσεις του στα ΜΜΕ, αλλά και σε ομιλίες του στους Ιερούς Ναούς, θέσεις οι οποίες έχουν αποφασιστεί σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας μας και τους Νόμους της Ελληνικής Πολιτείας από την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας Κρήτης.
 
Ευχόμαστε και προσευχόμαστε ο εν λόγω κληρικός να συνειδητοποιήσει άμεσα το λάθος του και να εναρμονιστεί με την Εκκλησία της Κρήτης, τον Επίσκοπό μας και όλους εμάς, τους αδελφούς του κληρικούς, που συναποτελούμε τον Ιερό Κατάλογο της Τοπικής μας Εκκλησίας».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15