search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:24
MENU CLOSE

«Ιανός»: Έκλεισε η ακτοπλοϊκή γραμμή Ζακύνθου-Κυλλήνης

17.09.2020 07:42
«Ιανός»: Έκλεισε η ακτοπλοϊκή γραμμή Ζακύνθου-Κυλλήνης - Media

 

Κλειστή είναι η ακτοπλοϊκή γραμμή Ζακύνθου-Κυλλήνης λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που έχει προκαλέσει στην περιοχή του Ιονίου η κακοκαιρία «Ιανός».

Οι άνεμοι ανοιχτά της Ζακύνθου φθάνουν έως και τα 8-9 μποφόρ, γεγονός που καθιστά αδύνατο τον απόπλου των πλοίων από τα λιμάνια Ζακύνθου και Κυλλήνης.

Η κακοκαιρία αναμένεται να ξεκινήσει από τα νοτιοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πολύ θυελλώδεις ανέμους.

Ο αρμόδιος υφυπουργός, Νίκος Χαρδαλιάς, κάλεσε χθες τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να περιορίσουν τις μετακινήσεις και εάν στο παρελθόν αντιμετώπισαν προβλήματα με πλημμύρες, να μην παραμείνουν σε υπόγειους χώρους και να φιλοξενηθούν, ει δυνατόν, σε σπίτια συγγενών και φίλων. 

Αναλυτικά αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα από σήμερα το απόγευμα στο Νότιο Ιόνιο και κυρίως στα δυτικά τμήματα της Πελοποννήσου.

Αύριο προβλέπονται έντονα φαινόμενα στο νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και στην Εύβοια.

Από το απόγευμα στα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, ενώ το βράδυ θα επηρεαστούν οι Δυτικές Κυκλάδες.

Στην Πελοπόννησο και την Ανατολική Στερεά τα φαινόμενα θα είναι πολύ ισχυρά. Θα επεκταθούν το Σάββατο στην Ανατολική Πελοπόννησο, στην Ανατολική Στερεά, στις Κυκλάδες και πιθανόν στην Κρήτη. Από το μεσημέρι στην Ανατολική Στερεά και στην Ανατολική Πελοπόννησο βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Σημειώνεται πως ευρεία σύσκεψη έχει συγκαλέσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, σήμερα στις 11.00, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας (κτίριο Φάρος).

ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:22