search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:19
MENU CLOSE

Guardian: Το ΔΝΤ επιθυμεί αποτυχία των μέτρων

25.09.2012 14:46
Guardian: Το ΔΝΤ επιθυμεί αποτυχία των μέτρων - Media

Ένας υπόγειος πόλεμος όπως φαίνεται μαίνεται μεταξύ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με την εφημερίδα Guardian να προσδίδει σκοπιμότητα στη στάση του ΔΝΤ.

Ένας υπόγειος πόλεμος όπως φαίνεται μαίνεται μεταξύ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με την εφημερίδα Guardian να προσδίδει σκοπιμότητα στη στάση του ΔΝΤ.

Μιλώντας χθες στη Ουάσιγκτον, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, αναφέρθηκε εμμέσως στο ενδεχόμενο μίας νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Η Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε ότι το Ταμείο εκτιμάει ότι οι χώρες που βρίσκονται σε μηχανισμούς στήριξης και κάνουν μεγάλες προσπάθειες για μείωση του χρέους, θα πρέπει να λαμβάνουν περισσότερο χρόνο και ευκαμψία για να επιτύχουν τους στόχους.

Εμμέσως πλην σαφών παραδέχθηκε ότι το έλλειμμα δεν είναι 11,5 δις ευρώ, λέγοντας ότι τα μέτρα (των 11,5 δισ.) που υιοθετούνται από την κυβέρνηση δεν φθάνουν για να καλύψουν το κενό.

Αναφερόμενη στο πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων, δήλωσε πως το συγκεκριμένο εγχείρημα έχει αποτύχει, ενώ αναφέρθηκε και στην αποτυχία για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Επίσης, έκανε λόγο για μακρο-οικονομική κατάσταση και για έλλειψη προόδου στο θέμα του περιορισμού της συλλογής εσόδων (φαινόμενο φοροδιαφυγής).

Την ίδια ώρα η βρετανική εφημερίδα Guardian ρίχνει λάδι στη φωτιά υποστηρίζοντας ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιθυμεί την αποτυχία των σχεδιαζόμενων μέτρων προκειμένου να υποχρεωθεί η Αθήνα να ζητήσει νέα απομείωση του δημόσιου χρέους της.

«Στην Ελλάδα αυξάνονται συνεχώς οι υποψίες μεταξύ των μελών της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά ότι το ΔΝΤ σκοπίμως μπλοκάρει την συμφωνία για τα μέτρα 11,5 δισ. ευρώ που είναι απαραίτητα για να λάβει η Ελλάδα την επόμενη δόση» γράφει η εφημερίδα, αποδίδοντας σκοπιμότητα στην στάση του Πολ Τόμσεν.

«Βασικά, θέλουν να αποτύχουν τα μέτρα, ώστε η Ελλάδα να αναγκαστεί να ζητήσει και άλλο κούρεμα, γνωρίζουμε ωστόσο ότι αυτή δεν είναι η άποψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ή της Γερμανίας, που αντιτίθεται σθεναρά σε μια ακόμη αναδιάρθρωση του χρέους στην παρούσα φάση» αναφέρει πηγή από την Αθήνα, την οποία επικαλείται η εφημερίδα, χωρίς να την κατονομάζει.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50