search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:42
MENU CLOSE

Τραμπ-Σούγκα: Ενίσχυση της διμερούς συμμαχίας ΗΠΑ-Ιαπωνίας

20.09.2020 13:57
ΗΠΑ: Η Βουλή των Αντιπροσώπων θα εισαγάγει τη Δευτέρα άρθρο για την παραπομπή του Τραμπ - Media

 

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιοσιχίντε Σούγκα και ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συζήτησαν τη σπουδαιότητα της συμμαχίας μεταξύ των χωρών τους, στη διάρκεια τηλεφωνικών συνομιλιών που είχαν σήμερα.

Πρόκειται για τις πρώτες συνομιλίες, από την ανάληψη των πρωθυπουργικών καθηκόντων από τον Σούγκα.

Ο Σούγκα δήλωσε ότι ο πρόεδρος Τραμπ του είπε πως θα πρέπει να αναπτύξουν περαιτέρω και από κοινού τη συμμαχία της Ιαπωνίας με τις ΗΠΑ, ενώ ο Ιάπωνας πρωθυπουργός είπε στον Τραμπ, ότι η συμμαχία αυτή, ήταν η βάση για την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα.

Ο Σούγκα μιλώντας στους δημοσιογράφους, είπε επίσης, πως συμφωνήθηκε η στενή συνεργασία σε ζητήματα, συμπεριλαμβανομένου και του ζητήματος της κατάστασης με το νέο κορονοϊό στη Βόρεια Κορέα.

Ο νέος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας ανέλαβε τα καθήκοντά την Τετάρτη, διαδεχόμενος τον Σίνζο Άμπε που διατέλεσε πρωθυπουργός για περίπου μία οκταετία.

Ο Άμπε είχε οικοδομήσει στενές σχέσεις με τον Τραμπ, έπαιζε γκολφ μαζί του και είχε συχνές τηλεφωνικές συνομιλίες, όπως και συναντήσεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:42