28/11/2020 18:50:26

Το ακραίο πρωτοσέλιδο ελληνικής εφημερίδας έστειλε τον Έλληνα πρέσβη στο ΥΠΕΞ της Τουρκίας για να απολογηθεί (Photo)

Το ακραίο πρωτοσέλιδο ελληνικής εφημερίδας έστειλε τον Έλληνα πρέσβη στο ΥΠΕΞ της Τουρκίας για να απολογηθεί (Photo) - Media

 

Στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κλήθηκε ο Έλληνας πρέσβης στη γειτονική χώρα, αναφορικά με ακραίο πρωτοσέλιδο της ελληνικής εφημερίδας Δημοκρατία για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.   

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε άθλιο το δημοσίευμα, σε δηλώσεις με τις οποίες γνωστοποίησε ότι κλήθηκε ο Έλληνας πρέσβης στο υπουργείο. 

Η Yeni Safak αναφέρει για την Δημοκρατία: «Η εφημερίδα Δημοκρατία γνωστή για τις ρατσιστικές της δημοσιεύσεις, με κυκλοφορία περίπου 5 χιλιάδων φύλλων, είχε ένα άθλιο και ανήθικο πρωτοσέλιδο. Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν ήταν στο πρωτοσέλιδο με την εφημερίδα να τον βρίζει στα τουρκικά και να χρησιμοποιεί εξοργιστικές εκφράσεις κατά της Τουρκίας».

Το πρωτοσέλιδο

Η αλήθεια είναι ότι η εφημερίδα ξεπέρασε κατά πολύ και τον εαυτό της. Φανταστείτε τι θα γινόταν στην Ελλάδα αν είχαμε αντίστοιχα μία εφημερίδα της Τουρκίας που να έγραφε: «Άντε Γα... Μητσοτάκη». Υπερέβη τα εσκαμμένα η εφημερίδα, φέρνοντας μάλιστα και το ελληνικό ΥΠΕΞ σε δύσκολη θέση. 

Η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ   

Αρκετές ώρες νωρίτερα το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών είχε εκδώσει ανακοίνωση για το εν λόγω πρωτοσέλιδο, το οποίο καταδίκασε, χωρίς να κάνει αναφορά στην εφημερίδα.   

«Η ελευθερία έκφρασης και η ελευθερία του Tύπου είναι απολύτως κατοχυρωμένες στην Ελλάδα», σημείωνε αρχικά το ΥΠΕΞ.   

«Το γεγονός αυτό δεν αναιρεί την υποχρέωση αποχής από ύβρεις έναντι της προσωπικότητος οιουδήποτε ατόμου, κατά μείζονα λόγο ξένων ηγετών.

Η χρήση υβριστικών εκφράσεων απάδει προς τον πολιτικό πολιτισμό της χώρας μας και δεν μπορεί παρά να καταδικάζεται», ανέφερε ακόμη η σχετική ανακοίνωση.  

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.