24/10/2020 12:17:28

Προκλητική δήλωση του δημάρχου Αγίων Αναργύρων: Αληταράδες καθηγητές υποκινούν καταλήψεις

Προκλητική δήλωση του δημάρχου Αγίων Αναργύρων: Αληταράδες καθηγητές υποκινούν καταλήψεις - Media

 

Ξεπέρασε κάθε όριο ο δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Σταύρου Τσίρμπα.

Αναφερόμενος στο θέμα των καταληψέων στα σχολεία όλης της χώρας, προχώρησε σε μια άκρως απαράδεκτη δήλωση στοχοποιώντας ευθέως τους καθηγητές των σχολείων της περιοχής.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε καταγγελία της η Γ΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας, χαρακτήρισε τους εκπαιδευτικούς ρέμπελους και τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Αγίων Αναργύρων «αληταρά», πιστεύοντας αρχικά πως και εκείνος ήταν εκπαιδευτικός.

Ακόμη, σύμφωνα με την καταγγελία, χαρακτήρισε τους μαθητές υποκινούμενους από τους καθηγητές τους, τους γονείς τους και από συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους

Η Γ΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας τονίζει πως οι εκπαιδευτικοί δίνουν «μάχη» για να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία, υπογραμμίζοντας πως υπάρχει παντελής έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, ενώ σημειώνουν πως στέκονται στο πλευρό των μαθητών για τα αιτήματά τους.

Όπως λένε, βάζουμε «πλάτη στα πολυπληθή τμήματα, στην ελλιπέστατη καθαριότητα, στα δεκάδες κενά εκπαιδευτικών».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Γ΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας έχει ως εξής:

«Η Γ΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας καταγγέλλει την επίθεση του Δημάρχου Αγίων Αναργύρων – Καματερού προς τους εκπαιδευτικούς που παρευρέθηκαν στην κινητοποίηση των μαθητών στο Δημαρχείο σήμερα το πρωί.

Απευθυνόμενος στην πρόεδρο και σε μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ είπε πως «δεν την πληρώνουμε για να μαθαίνει τέτοια στα παιδιά».

Στη συνέχεια χαρακτήρισε τους εκπαιδευτικούς ρέμπελους και τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Αγίων Αναργύρων «αληταρά» (νόμιζε όπως είπε αργότερα ότι ήταν εκπαιδευτικός).

Αφού δήλωσε αναρμόδιος για όλα, συνέχισε τον «εποικοδομητικό» διάλογο με ύβρεις και απειλές χαρακτηρίζοντας τους μαθητές υποκινούμενους από τους καθηγητές τους, τους γονείς τους και από συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους και τους ζήτησε να «βάλουν πλάτη» σ’ αυτή την κατάσταση που βιώνουν και όχι να αγωνίζονται για να την αλλάξουν.

Ως ΔΣ της ΕΛΜΕ του επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς!!!

Τη στιγμή που οι εκπαιδευτικοί δίνουν καθημερινή μάχη για να παραμείνουν τα σχολεία ανοιχτά, με παντελή έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, ο Δήμαρχος, που πριν δυο μέρες έστειλε σε Γυμνάσιο των Αγίων Αναργύρων που βρισκόταν υπό κατάληψη τον εισαγγελέα, με περίσσιο θράσος μιλά για τεμπέληδες και υποκινητές καθηγητές και ζητά από μας και τα παιδιά μας να βάλουμε πλάτη. Πλάτη στα πολυπληθή τμήματα, στην ελλιπέστατη καθαριότητα, στα δεκάδες κενά εκπαιδευτικών. Μας ζητά να βάλουμε τελικά πλάτη στην υποτίμηση της υγείας και της ζωής μας.

Του απαντάμε ότι μοναδικός υποκινητής των κινητοποιήσεων των μαθητών είναι η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία και βιώνουμε εμείς κι οι μαθητές μας για την οποία είναι υπεύθυνη η κυβέρνηση και η πολιτική που και ο ίδιος εκπροσωπεί. Εμείς θα είμαστε πάντα δίπλα στους μαθητές μας, στις διεκδικήσεις, στους προβληματισμούς ακόμα και στα λάθη τους. Όχι ως υποκινητές αλλά ως συνοδοιπόροι στον δρόμο του αγώνα. Θα τους δίνουμε πάντα το χέρι όταν σηκώνονται!».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.