31/10/2020 04:07:50

Νέο «σκάνδαλο» στο Ισραήλ: Το ζεύγος Νετανιάχου παίρνει τα... άπλυτά του σε ταξίδια στο εξωτερικό

Νέο «σκάνδαλο» στο Ισραήλ: Το ζεύγος Νετανιάχου παίρνει τα... άπλυτά του σε ταξίδια στο εξωτερικό - Media
 
Δεν μπορούν να καταλάβουν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι τη συνήθεια του Μπενιαμίν Νετανιάχου όταν ταξιδεύει για επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ να παίρνει μαζί του βαλίτσες με άπλυτα από το σπίτι, προκειμένου να πλυθούν από τους Αμερικανούς εργαζόμενους στο Λευκό Οίκο. Οι πληροφορίες συνάδουν με αυτές που μεταδίδουν χρόνια τώρα Ισραηλινοί δημοσιογράφοι- σχολιάζει η Haaretz- αλλά είναι η πρώτη φορά που Αμερικανοί αξιωματούχοι σχολιάζουν το θέμα σε μια μεγάλη αμερικανική εφημερίδα.
 
Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα, όταν ο Νετανιάχου βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στην Ουάσιγκτον και μένει στο Blair House, που είναι ο επίσημος προεδρικός ξενώνας απέναντι από τον Λευκό Οίκο, φέρνει μαζί του «τσάντες και βαλίτσες με άπλυτα» από το Ισραήλ. Τα ρούχα στη συνέχεια «πλένονται για λογαριασμό του πρωθυπουργού, δωρεάν από το αμερικανικό προσωπικό», που επειδή ανήκει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, πληρώνεται από τους Αμερικανούς φορολογούμενους.
 
Δωρεάν υπηρεσίες καθαρισμού ρούχων και υποδημάτων προσφέρει το Blair House σε όλους τους προεδρικούς καλεσμένους, αλλά η εφημερίδα υπογραμμίζει στο ρεπορτάζ της ότι οι περισσότεροι ξένοι ηγέτες που φιλοξενούνται εκεί κάνουν λελογισμένη χρήση και στην ουσία στέλνουν για καθάρισμα τα ρούχα που χρησιμοποιούν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους στη διάρκεια παραμονής τους εκεί.
 
«Το ζεύγος Νετανιάχου είναι το μόνο που φέρνει ολόκληρες βαλίτσες σε εμάς για πλύσιμο», λέει ένας αξιωματούχος, συμπληρώνοντας ότι μετά από αρκετές επισκέψεις του Ισραηλινού πρωθυπουργού «έγινε σαφές ότι αυτό γίνεται σκόπιμα».
 
Κριτική γι' αυτό το θέμα έχει γίνει επί σειρά ετών κατά του Νετανιάχου. Το 2011, ο δημοσιογράφος Ραβίντ Ντράκερ είχε αναφέρει για πρώτη φορά τις συνήθειες αυτές της πρώτης οικογένειας του Ισραήλ, που επιβεβαίωσε το 2018 και ένας πρώην συνεργάτης του, ο οποίος έγινε μάρτυρας κατηγορίας εναντίον του. Όπως είπε, λοιπόν, ο Νίρ Χεφετζ, «σε κάθε ταξίδι γέμιζαν οι βαλίτσες με άπλυτα για στεγνό καθάρισμα και επειδή πολλές φορές με είχαν ρωτήσει οι δημοσιογράφοι γι αυτό, είδα τους λογαριασμούς. Πουθενά δεν εμφανίζονται τέτοιες δαπάνες. Κατάφερναν κάπως να της κρύβουν».
 
Απαντώντας η Ισραηλινή πρεσβεία στις ΗΠΑ στο δημοσίευμα, κάνει λόγο για «αβάσιμες, παράλογες κατηγορίες», που έχουν στόχο «να πλήξουν το μνημειώδες επίτευγμα του πρωθυπουργού» με την υπογραφή της ιστορικής συμφωνίας ειρήνης με Μπαχρέϊν και ΗΑΕ, πρόσφατα στον Λευκό Οίκο.
 
Πηγή: efsyn.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.