20/10/2020 23:10:53

Πάτρα: Παράπονα Πρυτανείας για συνωστισμό φοιτητών στα λεωφορεία - ΚΤΕΛ: Φέρτε αποδείξεις

Πάτρα: Παράπονα Πρυτανείας για συνωστισμό φοιτητών στα λεωφορεία - ΚΤΕΛ: Φέρτε αποδείξεις - Media

 

Παρέμβαση της πρυτανείας στην κατεύθυνση της αύξησης των δρομολογίων του ΚΤΕΛ προς το Πανεπιστήμιο Πατρών έκανε η πρυτανική αρχή, έπειτα από καταγγελίες φοιτητών για τις συνθήκες μεταφοράς τους από και προς το Πανεπιστήμιο, εν μέσω κορωνοϊού. "Πρέπει το ΚΤΕΛ να φροντίσει να τηρούνται οι υγειονομικές συνθήκες για τη μεταφορά των φοιτητών, να τηρούνται υγειονομικά πρωτόκολλα και να δρομολογηθούν περισσότερα λεωφορεία", δηλώνει στο thebest.gr ο πρύτανης του πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας, ενώ σχετική παρέμβαση με επιστολή του έχει κάνει και ο αντιπρύτανης και καθηγητής λοιμωξιολογίας Μάρκος Μαραγκός. 

Το θέμα της ασφαλής μετακίνησης των φοιτητών απασχόλησε μάλιστα την Πέμπτη και την έκτακτη συνεδρίαση της συγκλήτου του Πανεπιστημίου. Από την πλευρά του το αστικό ΚΤΕΛ Πάτρας, αναφέρει ότι έχει βάλει διπλά λεωφορεία (φυσαρμόνικες) στη γραμμή του πανεπιστημίου, ώστε να μην υπάρχει συγχρωτισμός. 

Ο πρόεδρος του αστικού ΚΤΕΛ της Πάτρας, Γιάννης Ρήγας, δεν δέχεται τις κατηγορίες για μη εφαρμογή των κανόνων απόστασης μέσα στα οχήματα του στόλου λεωφορείων και τον μέγιστο αριθμό ανά όχημα. Μάλιστα σύμφωνα με τον ίδιο τα οχήματα κινούνται με το 1/4 των επιβατών που μπορούν να εξυπηρετήσουν. "Οχήματα που έχουν δυνατότητα μεταφοράς 150 ατόμων, δεν φτάνουν καν τα 75 και πάλι κάνουμε τα δρομολόγια, παρά το μειωμένο οικονομικό αντίκρυσμα. Πρέπει να το κάνουμε, λόγω της πανδημίας", δηλώνει ο κ. Ρήγας στο thebest.gr.

Ο κ. Ρήγας ζητά από όποιον έχει αποδείξεις για φαινόμενα συγχρωτισμού σε λεωφορεία του αστικού ΚΤΕΛ, να τα παρουσιάσει. Ο ίδιος δηλώνει στο thebest.gr πως είναι όλοι ενήμεροι για τον μέγιστο  αριθμό επιβαινόντων ανά λεωφορείο και όπου υπάρχει ανάγκη για περισσότερα οχήματα, γίνεται νέος σχεδιασμός - εφόσον αυτό είναι εφικτό.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.