27/10/2020 08:12:37

Ένοπλες Δυνάμεις: Λήξη... συναγερμού και τέλος στις αναστολές αδειών

Ένοπλες Δυνάμεις: Λήξη... συναγερμού και τέλος στις αναστολές αδειών - Media

 

Στην άρση της αναστολής των αδειών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που παρέμεναν σε επιφυλακή, λόγω των προκλήσεων της Αγκύρας και της έντασης που υπήρχε στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, προχώρησε το Γενικό Επιτελείο Άμυνας.

Η εντολή δόθηκε σήμερα το πρωί και αφορά τόσο το στρατιωτικό όσο και το πολιτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Να σημειωθεί ότι το ΓΕΕΘΑ από τις 9 Αυγούστου είχε στείλει σήμα ενημερώνοντας τα στελέχη του ότι προχωρά σε ανάκληση αδειών και ματαίωση έκδοσης νέων αδειών για το προσεχές διάστημα. Οι Ενοπλες Δυνάμεις τέθηκαν σε συναγερμό, καθώς η τουρκική προκλητικότητα εκείνη την περίοδο χτυπούσε «κόκκινο» με τη γείτονα να βγαίνει ξανά με απειλητικές διαθέσεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με το σήμα, ανακλήθηκαν όλες οι άδειες και αναστελόταν η χορήγηση των προγραμματισμένων αδειών στο στρατιωτικό προσωπικό εκτός από όσους βρίσκονταν σε αναρρωτική άδεια, σε άδεια κυήσεως και ανατροφής τέκνου (για τις γυναίκες) και σε άδεια ανατροφής τέκνου (για άνδρες)

Επιπλέον δινόταν η δυνατότητα στους διοικητές να ανακαλέσουν και πολιτικό προσωπικό εφόσον το έκριναν απαραίτητο.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.