search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:50
MENU CLOSE

Ένοπλες Δυνάμεις: Λήξη… συναγερμού και τέλος στις αναστολές αδειών

25.09.2020 10:43
stratos_1.jpg

 

Στην άρση της αναστολής των αδειών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που παρέμεναν σε επιφυλακή, λόγω των προκλήσεων της Αγκύρας και της έντασης που υπήρχε στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, προχώρησε το Γενικό Επιτελείο Άμυνας.

Η εντολή δόθηκε σήμερα το πρωί και αφορά τόσο το στρατιωτικό όσο και το πολιτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Να σημειωθεί ότι το ΓΕΕΘΑ από τις 9 Αυγούστου είχε στείλει σήμα ενημερώνοντας τα στελέχη του ότι προχωρά σε ανάκληση αδειών και ματαίωση έκδοσης νέων αδειών για το προσεχές διάστημα. Οι Ενοπλες Δυνάμεις τέθηκαν σε συναγερμό, καθώς η τουρκική προκλητικότητα εκείνη την περίοδο χτυπούσε «κόκκινο» με τη γείτονα να βγαίνει ξανά με απειλητικές διαθέσεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με το σήμα, ανακλήθηκαν όλες οι άδειες και αναστελόταν η χορήγηση των προγραμματισμένων αδειών στο στρατιωτικό προσωπικό εκτός από όσους βρίσκονταν σε αναρρωτική άδεια, σε άδεια κυήσεως και ανατροφής τέκνου (για τις γυναίκες) και σε άδεια ανατροφής τέκνου (για άνδρες)

Επιπλέον δινόταν η δυνατότητα στους διοικητές να ανακαλέσουν και πολιτικό προσωπικό εφόσον το έκριναν απαραίτητο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:50