search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 05:46
MENU CLOSE

Τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν πρόβλημα στην καρδιά ως έφηβοι, έχουν τα παιδιά που η μητέρα τους είναι διαβητική

28.09.2020 14:50
Τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν πρόβλημα στην καρδιά ως έφηβοι, έχουν τα παιδιά που η μητέρα τους είναι διαβητική  - Media

 

Η έρευνα ή καλύτερα μετά – ανάλυση που έκανε το Καναδικό πανεπιστήμιο της Μανιτόμπα έδειξε πως τα παιδιά τα οποία όταν ήταν στην κοιλιά της μητέρας τους εκείνη ήταν διαβητική, έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να αναπτύξουν κάποιο καρδιακό νόσημα όταν φτάνουν στην εφηβεία. 
Οι επιστήμονες ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 300.000 παιδιά που γεννήθηκαν από το 1979 έως το 2005 στον Καναδά ,προκειμένου να φτάσουν στο συμπέρασμα αυτό. Διαπίστωσαν επίσης ότι οι καρδιακές καταστάσεις και οι παράγοντες κινδύνου διαγνώστηκαν δύο χρόνια νωρίτερα σε αυτά τα παιδιά.
Μάλιστα η έρευνα αυτή αφορά και τις έγκυες που ανέπτυξαν διαβήτη κατά τη διάρκεια της κύησης και δεν τον είχαν από πριν. Ο συγγραφέας της δημοσίευσης Δρ Jonathan McGavock, του Πανεπιστημίου της Μανιτόμπα, δήλωσε ότι η μελέτη υποστηρίζει την υπόθεσή μας ότι η νοσηρότητα των καρδιαγγειακών παθήσεων στην εφηβεία και την πρώιμη ενηλικίωση σχετίζεται με την έκθεση του μητρικού διαβήτη στη μήτρα.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50