search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 15:01
MENU CLOSE

Ινδία: Οργή και θυμός για τον θάνατο θύματος ομαδικού βιασμού

29.09.2020 12:00
Ινδία: Οργή και θυμός για τον θάνατο θύματος ομαδικού βιασμού - Media

 

Μια 19χρονη γυναίκα στην Ινδία πέθανε, αφού φέρεται να βιάστηκε ομαδικά από τέσσερις άνδρες ανώτερης κάστας, προκαλώντας οργή στην Ινδία. Η γυναίκα εισήχθη σε νοσοκομείο στο Δελχί πριν από δύο εβδομάδες με αρκετούς σοβαρούς τραυματισμούς. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου στη βόρεια πολιτεία του Uttar Pradesh και τέσσερις άντρες συνελήφθησαν.

Τα νέα του θανάτου της ώθησαν πολλούς στην Ινδία να απαιτήσουν δικαιοσύνη στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης. Η αστυνομία είπε στα τοπικά ΜΜΕ ότι οι τέσσερις άνδρες μετέφεραν το θύμα σε ένα χωράφι στην περιοχή Hathras, όπου τη βίασαν.

Ο αδελφός του θύματος επιβεβαίωσε το θάνατό της, λέγοντας ότι δεν πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις τις πρώτες 10 ημέρες μετά το συμβάν. “Την άφησαν νομίζοντας πως ήταν νεκρή. Αγωνίστηκε για τη ζωή της για 14 ημέρες”, είπε, σύμφωνα με το BBC.

Οπως αναφέρει το news247, η οικογένεια της 19χρονης γυναίκας υποστηρίζει ότι ο κύριος κατηγορούμενος για το έγκλημα παρενοχλούσε σταθερά τις Ντάλιτ στην περιοχή τους.

Τα κόμματα της ινδικής αντιπολίτευσης έχουν καταδικάσει την επίθεση. “Η κυβέρνηση θα πρέπει να παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια στην οικογένεια του θύματος και να διασφαλίσει ταχεία τιμωρία στους ενόχους, διώκοντάς τους σε ένα fast track δικαστήριο”.

Οι Ντάλιτ, στους οποίους ανήκε και η 19χρονη, θεωρούνται από τους πιο “υποβαθμισμένους” πολίτες της Ινδίας, εξαιτίας της ιεραρχίας της ινδικής κάστας. Παρά τους νόμους που τους προστατεύουν, οι διακρίσεις παραμένουν καθημερινότητα για τον πληθυσμό των Ντάλιτ, που θεωρείται ότι ανέρχεται σε περίπου 200 εκατομμύρια.

Στο Twitter, ο θάνατός της συγκαταλέγεται στις κορυφαίες τάσεις συζήτησης, με πολλούς να την αποκαλούν “ξεχασμένη Nirbhaya”, μια αναφορά στον βιασμό και τη δολοφονία στο Δελχί το 2012 που συγκλόνισε τον κόσμο.

Η 23χρονη φοιτήτρια φυσιοθεραπείας ονομάστηκε Nirbhaya – η ατρόμητη – από τον Τύπο καθώς δεν μπορούσε να κατονομαστεί σύμφωνα με την ινδική νομοθεσία.

Ο βιασμός και η σεξουαλική βία βρίσκονται συνεχώς στο προσκήνιο στην Ινδία από την επίθεση στο Δελχί του 2012, η οποία οδήγησε σε τεράστιες διαμαρτυρίες και αλλαγές στους νόμους περί βιασμού στην χώρα. Ωστόσο, δεν υπάρχει ακόμα κανένα σημάδι υποχώρησης της βίας και των εγκλημάτων κατά γυναικών.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 14:52