search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:28
MENU CLOSE

Γηροκομείο στον Αγ. Παντελεήμονα: «Ύποπτος» υπάλληλος του ιδρύματος για τα κρούσματα

01.10.2020 16:38
Κόκκινος συναγερμός σε γηροκομείο της Αττικής –  Θετικοί στον κορωνοϊό 10 ηλικιωμένοι (Video) - Media

 

Ένας υπάλληλος του γηροκομείου στον Άγιο Παντελεήμονα φέρεται να είναι ο «υπεύθυνος» για τα κρούσματα στο ίδρυμα, όπως ανέφερε ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου.

Μιλώντας στο Mega Channel, o κ. Κάκος ανέφερε ότι «ξαφνικά καταλάβαμε ότι μια γιαγιά και ένας παππούς είχαν πυρετό, και ο παππούς είχε χαμηλό οξυγόνο. Εμείς έχουμε θάλαμο απομόνωσης και τους πήγαμε εκεί. Τους στείλαμε μετά νοσοκομείο και μάθαμε ότι είναι θετικοί».

«Ένας υπάλληλος μας είπε ότι φεύγει και πάει αλλού για δουλειά, ξαφνικά. Αυτό έγινε δύο ημέρες αφού εντοπίσαμε τα προαναφερθέντα κρούσματα, την προηγούμενη εβδομάδα, την προηγούμενη Τρίτη ή Τετάρτη. Χτύπησε το τηλέφωνό μου ένα βράδυ, είναι μια κυρία από τον ΕΟΔΥ και με ρώτησε αν γνωρίζω ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος είναι θετικός στον ιό. Δεν γνώριζα τίποτα. Μας είπαν ότι πρέπει να γίνει ιχνηλάτηση. Την επόμενη ημέρα έμαθα και για τον άλλο υπάλληλο. Κάναμε συμφωνία γιατροί και οικογένεια ότι αν βρεθούν ύποπτα περιστατικά να πηγαίνουν στο νοσοκομείο», συνέχισε ο ίδιος.

«Αγοράσαμε rapid test, κάναμε σε κάποιους ασθενείς, και έβγαιναν αρνητικά. Μετά όποιον βλέπαμε ότι είχε πυρετό τους στέλναμε στο νοσοκομείο και ενημερώναμε την περιφέρεια. Την Κυριακή έγινε ιχνηλάτηση και βρέθηκαν τα κρούσματα που ξέρετε», περιέγραψε ο κ. Κάκος.

Αναφερόμενος στην καταγγελία κόρης ηλικιωμένης που διαμένει στη μονάδα, ότι έλαβε το Σάββατο χαρτί από το γηροκομείο που ανέφερε ότι το γηροκομείο δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος κορωνοϊού, ο κ. Κάκος είπε ότι «Δεν της ζητήσαμε χαρτί για τον κορωνοϊό. Ζητήσαμε χαρτί για κάθε αρρώστια. Είπαμε ότι δεν είμαστε νοσοκομείο, είμαστε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων. Δεν το ξέραμε για τον κορωνοϊό όταν στείλαμε το χαρτί».

«Δεν ενημερωθήκαμε»

Σημειώνεται ότι νωρίτερα στο Mega, μίλησε κόρη ηλικιωμένης, η οποία είπε ότι «η μητέρα μου ζει στο γηροκομείο. Είναι αρνητική από το τεστ που έγινε. Κάθε μέρα επικοινωνούσα με την προϊσταμένη, κάθε μεσημέρι, να ρωτήσω για την μητέρα μου. Πήρα και εχθές. Ρώτησα αν είναι όλα καλά και μου είπαν ότι όλα ήταν καλά. Το βράδυ δεν είδαμε ειδήσεις. Το πρωί δεν είχα ρεύμα, δεν είχα μάθει τίποτα. Σήμερα στις 12 και μισή επικοινώνησε η κόρη μου με το γηροκομείο για άλλο θέμα, και έτσι ενημερωθήκαμε».

«Το Σάββατο μας έστειλαν χαρτί να υπογράψουμε, ότι σε περίπτωση κορωνοϊού και αν προκύψει κρούσμα, δεν φέρει το γηροκομείο καμία ευθύνη. Μας είπαν ότι είναι συνέχεια της σύμβασης που έχουμε υπογράψει, και ότι τους το σύστησε να το κάνουν ο ΕΟΔΥ. Μου είπαν ακόμα ότι ο νοσηλευτής που βρέθηκε θετικός δούλευε βράδυ, και δούλευε με 4 μάσκες και 3 γάντια», πρόσθεσε η ίδια.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:27