search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:08
MENU CLOSE

Γιάνης Βαρουφάκης: Πρώτο όχι στην άρση ασυλίας του

07.10.2020 12:03
Πολυτεχνείο: Πώς σχολίασε ο Γιάνης Βαρουφάκης την απαγόρευση συγκεντρώσεων - Media

 

Υπέρ του να μην αρθεί η ασυλία του Γιάνη Βαρουφάκη για το επεισόδιο με άνδρα του Λιμενικού Σώματος στην Αίγινα τάχθηκε η συντριπτική πλειοψηφία της Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας εισηγούμενη την απόρριψη του σχετικού εισαγγελικού αιτήματος.

Σχετικά με την παραβίαση των περιοριστικών μέτρων την περίοδο της καραντίνας η επιτροπή αναγνώρισε ότι οι βουλευτές εξαιρούνταν από αυτά ενώ με συντριπτική πλειοψηφία η Επιτροπή αποφάσισε να απορρίψει και το αίτημα άρσης ασυλίας για το αδίκημα της απείθειας.

Σημειώνεται ότι για το αδίκημα της απείθειας, o βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θάνος Πλεύρης, ζήτησε άρση ασυλίας. Υπέρ της άρσης ασυλίας ψήφισε η Ελληνική Λύση.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του ΜΕΡΑ25, «συμπερασματικά, η κατάθεση της εναντίον μου δικογραφίας που έρχεται σε σύγκρουση με βασικές Συνταγματικές επιταγές αποτελεί μια ιδιαίτερα κακή στιγμή για το Λιμενικό Σώμα που, έτσι, ελκύει πάνω του εύλογες υποψίες για συμμετοχή αξιωματικών του σε πολιτική δίωξη Προέδρου Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Η προστασία τόσο των ανδρών και γυναικών του Λιμενικού Σώματος όσο και του Συντάγματος απαιτεί την απόρριψη της εν λόγω δικογραφίας με συνοπτικές διαδικασίες», ζητώντας απο τα μελη της επιτροπής να μην ανάψουν το ορασινο φως φοα για την αρση της βουλευτικής του ασυλίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50