search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 15:16
MENU CLOSE

Λιάνα Κανέλλη για καταδίκη Χρυσής Αυγής: Η απόφαση αυτή έχει ιστορικό βάρος και το βλέπω στα μάτια των ανθρώπων (Video)

07.10.2020 16:16
Λιάνα Κανέλλη για καταδίκη Χρυσής Αυγής: Η απόφαση αυτή έχει ιστορικό βάρος και το βλέπω στα μάτια των ανθρώπων (Video) - Media
To πρώτο δημόσιο θύμα τραμπουκισμού από μέλος της Χρυσής Αυγής, η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, η οποία είχε δεχθεί επίθεση -μαζί με τη Ρένα Δούρου- από τον Ηλία Κασιδιάρη, σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή, μίλησε στο Mega για την ιστορική απόφαση της δίκης του ναζιστικού μορφώματος.
 
«Δεν πρέπει να ξεχνάμε τους ανθρώπους που δούλεψαν σε όλη αυτή τη δικαστική πορεία. Σκεφτόμουν τι θα νιώθει η κ. Κλάπα σήμερα, που έκανε τις ανακρίσεις. Το πρόσωπό μου το έχω καθαρό ακόμα και αν το άγγιξε αυτό το… ον. Η μάνα του Φύσσα δεν μπορεί να αγκαλιάσει το παιδί της απόψε. Είναι σαν να μύρισε το σκοτάδι και όλη άβυσσος, που λέει ο Ελύτης. Πάνω στο μαύρο κάρβουνο του φασισμού, έχει φυτρώσει σήμερα ένα λουλούδι. Υπάρχει αυτή η σιωπηρή συνενοχή πολλών. Η απόφαση αυτή έχει ιστορικό βάρος και το βλέπω στα μάτια των ανθρώπων. Αυτό που έγινε σήμερα είναι αντιρατσιστικό συλλαλητήριο που πατάει σε γερή ελληνική παράδοση. Δεν είμαστε φασίστες. Η δίκη βαράει καμπανάκι ότι τελειώσαμε με την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή γιατί κόπιασαν πολλοί άνθρωποι για να φτάσουμε εδώ», σημείωσε η κ. Κανέλλη.
 
«Η δίκη τράβηξε την κουρτίνα. Λέει ότι όπως εμφανίστηκε τάχαμου ο φασισμός από το πουθενά και φόρεσε μανδύα, μπορεί να ξαναεμφανιστεί και πρέπει να είμαστε εκεί. Όποιος είχε ακούσει την εισήγηση της εισαγγελέως αναρωτιέται γιατί δεν ήμασταν στο δρόμο άλλοι τόσοι. Γιατί αυτά που είναι που φτιάχνουν κλίμα ανοχής και αρχίζει η γενίκευση που είναι η αρχή κάθε φασισμού, και ότι όσοι διαμαρτύρονται είναι αλήτες», συνέχισε η ίδια.
 
Σχολιάζοντας τις ποινές που αναμένεται να λάβουν οι ένοχοι, η ίδια σημείωσε ότι: «Η αλλαγή του ποινικού κώδικα έγινε λίγο πριν τις τελευταίες εκλογές επιτρέπει την άσκηση πολιτικών δικαιωμάτων και στο διάστημα μέχρι την έφεση, αυτά που θα δούμε τις επόμενες ημέρες θέλουν προσοχή. Ο ποινικός κώδικας έχει γίνει πιο χαλαρός. Ένα να αρχίσουν όλοι να αναλογίζονται: Πώς φτάσαμε μέχρι τη δίκη, γιατί κάναμε 5,5 χρόνια να φτάσουμε μέχρι την πρωτόδικη απόφαση; Να σκεφτούν αυτοί που είναι ανοιχτοί απέναντι στα πράγματα, πόσο εύκολο είναι να πέσουν θύματα προβοκατόρικων απόψεων και ενεργειών. Το έχουμε λίγο στο αίμα μας. Χρειάζεται το μάξιμουμ των ποινών για λόγους παραδειγματισμού και υποδειγματική συνέχιση του αντιφασιστικού αγώνα».
 
«Αυτό είναι παράδειγμα από τους γενναίους δικαστές. Είναι η δίκη που μπορεί να κάνει τους Έλληνες να περπατάνε περήφανοι. Να μην εφησυχάσουμε και να αρχίσει ο φασίστας της διπλανής πόρτας να βρίσκει άλλη μάσκα, άλλο σύλλογο, ομάδα, να πλασάρει τη σβάστικα. Αν δεν αντισταθείς και δεν τον τσακίσεις ο φασισμός μόνος του δεν φεύγει», κατέληξε η κ. Κανέλλη.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 15:14