search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:50
MENU CLOSE

Το Νόμπελ Ειρήνης στο Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ

09.10.2020 09:36
Το Νόμπελ Ειρήνης στο Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ - Media

 

Με το Νόμπελ Ειρήνης 2020 βραβεύεται το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ για τις ενέργειές του για την καταπολέμηση του υποσιτισμού και για τη συμβολή του στη βελτίωση των συνθηκών για την ειρήνη στις εμπόλεμες περιοχές. 

Στην ανακοίνωσή της, η Επιτροπή αναφέρει πως το βραβείο απονέμεται στο Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού «για τις προσπάθειές του στην αντιμετώπιση της πείνας, για τη συμβολή του στη βελτίωση των συνθηκών για την επίτευξη ειρήνης σε μαχόμενες περιοχές και για τη λειτουργία του ως κινητήρια δύναμη στις προσπάθειες να αποφευχθεί η χρησιμοποίηση της πείνας ως όπλο πολέμου και συγκρούσεων».

Το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού είναι ένα παρακλάδι του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που ειδικεύεται στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, και αποτελεί την μεγαλύτερη ανθρωπιστική οργάνωση στον κόσμο.

Το WFP παρέχει τροφή σε, κατά προσέγγιση, 90 εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο, από τα οποία 58 εκατομμύρια είναι παιδιά.

Σύμφωνα με τη Wikipedia, η οργάνωση συνεπικουρείται από διάφορες ΜΚΟ, επιχειρήσεις και κυβερνήσεις που προσφέρουν δωρεές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:50