search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:38
MENU CLOSE

Δίκη Θεοφίλου: Όταν η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου απέρριπτε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου σε έναν αθώο κατηγορούμενο

12.10.2020 10:22
Δίκη Θεοφίλου: Όταν η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου απέρριπτε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου σε έναν αθώο κατηγορούμενο - Media

 

Η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου που σε κάποιες περιπτώσεις της πολύκροτης δίκης της Χρυσής Αυγής μονοπώλησε το ενδιαφέρον με τα λεγόμενά της, όλως τυχαίως ήταν εισαγγελέας έδρας και στη δίκη του Τάσου Θεοφίλου και η τότε τοποθέτησή της σχετικά με το επίμαχο θέμα των ελαφρυντικών ενός κατηγορούμενου παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ο ίδιος ο Τάσος Θεοφίλου θυμάται τι είχε δηλώσει η ίδια δικαστική λειτουργός για το ίδιο θέμα αλλά σε άλλη δίκη με άλλον κατηγορούμενο, πόσο μάλλον που ο Θεοφίλου τελικά αθωώθηκε έχοντας όμως φυλακιστεί άδικα για πέντε χρόνια!

Γράφει ο Τάσος Θεοφίλου

«Μετά την πρωτόδικη καταδίκη μου για ληστεία (και απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία) τον Γενάρη του 2013, οι συνήγοροι μου ζήτησαν τουλάχιστον να αναγνωριστεί, ως κάποιου είδους ισορροπίας στην απόφαση, το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. 
Η κυρία Αδαμαντία Οικονόμου, εισαγγελέας της έδρας τότε, πρότεινε να απορριφτεί, με το σκεπτικό ότι «αφού διέπραξε ληστεία σημαίνει ότι πιο πριν την σχεδίαζε άρα δεν προκύπτει πρότερος έντιμος βίος…»
 

 

Ο 38χρονος είχε συλληφθεί ως ύποπτος για συμμετοχή στη ληστεία τράπεζας στην Πάρο και στη δολοφονία του οδηγού ταξί Δημήτρη Μίχα, έξω από το κατάστημα. Ο Τάσος Θεοφίλου κατηγορήθηκε και για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Πρωτόδικα καταδικάστηκε σε 25 χρόνια κάθειρξη για να αθωωθεί και να απαλλαγεί οριστικά από τις κατηγορίες τον Ιούλιο 2017. 

Η βάση για την σύλληψή του ήταν μια ανώνυμη καταγγελία και ένα εύρημα DNA, όμως το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ότι τα ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον του ήταν ανεπαρκή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:33