search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 05:55
MENU CLOSE

H επιστροφή του «ασώτου»: O πρίγκιπας Χάρι έρχεται για μια σκληρή κουβέντα με τη βασίλισσα

14.10.2020 17:25
H επιστροφή του «ασώτου»: O πρίγκιπας Χάρι έρχεται για μια σκληρή κουβέντα με τη βασίλισσα - Media

 

Ένα κάθε άλλο παρά διασκεδαστικό ταξίδι προγραμματίζει ο πρίγκιπας Χάρι ο οποίος θα αναγκαστεί να αντιμετωπίσει σύντομα τους εφιάλτες του, επιστρέφοντας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με τη Page Six, οι γνώστες της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας, ισχυρίζονται ότι ο Χάρι επιστρέφει για μια σκληρή και εφ όλης της ύλης συνομιλία με τη γιαγιά του, τη Βασίλισσα Ελισάβετ.

H εντολή στο προσωπικό του παλατιού

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Sun, τα μέλη του βασιλικού προσωπικού έχουν λάβει εντολή να προετοιμάσουν το Frogmore Cottage για την επιστροφή του Χάρι – αλλά δεν έχει γίνει καμία αναφορά για τη σύζυγό του, Μέγκαν Μαρκλ και τον γιο τους, Άρτσι, για το αν θα τον συνοδεύσουν σε αυτό το επερχόμενο ταξίδι.

“Το προσωπικό στο Γουίνσδορ έχει λάβει εντολή να προετοιμαστεί για την πιθανότητα να επιστρέψει ο Χάρι”.

“Ισχυρίζονται ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει σε λίγες εβδομάδες, αλλά δεν έχει αναφερθεί το όνομα της Μέγκαν”, ανέφερε μια πηγή στη δημοσίευση.

“Υπάρχουν πολλά είδη ζητημάτων για τα οποία ο Χάρι θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις, όχι μόνο για τις πολιτικές του δηλώσεις, αλλά και για την πορεία της διαδικασίας της visa που χρειάζεται για να μείνει στις ΗΠΑ.

Επιστρέφοντας, ο Χάρι θα μπει σε υποχρεωτική απομόνωση για δύο εβδομάδες, ωστόσο το κτήμα είναι αρκετά μεγάλο για να πραγματοποιηθούν συναντήσεις με τα μέτρα ασφαλείας που επιβάλλονται λόγω του κορονοϊού.

Πώς θα τον… στριμώξει η βασίλισσα Ελισάβετ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρίγκιπας Χάρι και η Βασίλισσα Ελισάβετ θα μιλήσουν την πρόσφατη εμφάνισή του μαζί με τη Μέγκαν σε μια προσπάθεια να παροτρύνουν τους Αμερικανούς να ψηφίσουν στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές – κάτι που δεν θα μπορούσαν να κάνουν ως μέλη της βασιλικής οικογένειας. Θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του ζεύγους εξόργισε τον Τραμπ, με τον ίδιο να λέει δημοσίως ότι δεν συμπαθεί καθόλου τη Μέγκαν, ενώ ευχήθηκε στον Χάρι καλή τύχη με τη σύζυγό που επέλεξε…

Ωστόσο, το παλάτι θέλει να έχει καλές σχέσεις με όλους και δεν λαμβάνει ποτέ θέση σε πολιτικά ζητήματα, κάτι που ο Χάρι έπρεπε να σεβαστεί.

“Ο Χάρι και η Μέγκαν έχουν δημιουργήσει πολλές ρωγμές στις σχέσεις τους με τη βασιλική οικογένεια, οι οποίες πρέπει να επισκευαστούν στο μέτρο του δυνατού”, δήλωσε η βασιλική βιογράφος Πένυ Γιόνορ στη The Mirror.

Η απόφαση του πρίγκιπα Χάρι να μιλήσει για το δικαίωμα ψήφου και για την ανάγκη όλων να λάβουν συμμετοχή σε αυτή τη δημοκρατική διαδικασία θα ήταν απολύτως σωστή, αην δεν ήταν ο πρίγκιπας Χάρι.

Όμως πολλοί θεωρούν υποκριτικό ένας άνθρωπος που δεν έχει ψηφίσει ποτέ στη ζωή του, που δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του και δεν ξέρει πώς είναι η πραγματική ζωή τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στην Αμερική, όπου ζει εδώ και λίγους μήνες να έχει πολιτική άποψη.

Το πρόβλημα με τα χαρτιά παραμονής του στις ΗΠΑ

Εφόσον θα μείνει μόνιμα στην Αμερική, ο Χάρι θα υποβάλλει αίτηση για πράσινη κάρτα ή υπηκοότητα των ΗΠΑ. Αυτό σημαίνει ότι ο εγγονός της Βασίλισσας θα πρέπει να παραιτηθεί των τίτλων του και θα καταστεί υπεύθυνος για την καταβολή φόρου επί του παγκόσμιου εισοδήματός του (το οποίο θα περιλάμβανε οποιοδήποτε τραστ στο Ηνωμένο Βασίλειο στο οποίο συμμετέχει).

Πολίτες από άλλες χώρες που παντρεύονται Αμερικανoύς πόλίτες και σκοπεύουν να ζήσουν στις Η.Π.Α. απαιτείται να αποκτήσουν βίζα μεταναστών στις ΗΠΑ πριν μπορέσουν να γίνουν νόμιμοι μόνιμοι κάτοικοι. Η Telegraph προσθέτει ότι, ενώ είναι πιθανό ο Χάρι να χρησιμοποιήσει διπλωματικό καθεστώς για να παραμείνει στις ΗΠΑ, αυτό είναι δεν θα είναι εφικτό, δεδομένου ότι δεν είναι πλέον επίσημο μέλος της βασιλικής οικογένειας.

Εκπρόσωπος του πρίγκιπα Χάρι σχολίασε το δημοσίευμα, τονίζοντας ότι ο Χάρι και η Μέγκαν “θα ακολουθήσουν τις ίδιες νομικές απαιτήσεις με όλους τους άλλους πολίτες”. Δηλαδή δεν θα ζητήσουν καμία προνομιακή μεταχείριση.

Πηγή: thetoc.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50