search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:01
MENU CLOSE

Δίκη Χρυσής Αυγής: Στο… τέλος «έσκασαν μύτη» ο Ματθαιόπουλος και ο Μπαρμπαρούσης με τον πατέρα του (Photos)

15.10.2020 11:24
Δίκη Χρυσής Αυγής: Στο... τέλος «έσκασαν μύτη» ο Ματθαιόπουλος και ο Μπαρμπαρούσης με τον πατέρα του (Photos) - Media

 

Μπορεί καθ’ όλη τη διάρκεια της πολύχρονης δίκης της Χρυσής Αυγής να μην πάτησαν το πόδι τους οι τότε υπόδικοι και σήμερα καταδικασμένοι πρώην βουλευτές της εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης, αλλά τώρα που φαντασιώνονται ότι μποιρούν να πέσουν “στα μαλακά” και να απφύγουν την έκτιη των ποινών τους μερικοί από αυτούς τόλμησαν να εμφανιστούν στο Εφετείο.

Ο λόγος για τους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής Αρτέμη Ματθαιόπουλο και Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, οι οποίοι αμέσως μετά την ημίωρη διακοπή του δικαστηρίου, εισήλθαν στην αίθουσα, προκειμένου να είναι παρόντες στην υποβολή των αιτημάτων τους να δοθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή τους. Μάλιστα, ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης έφερε ως μάρτυρα τον ηλικιωμένο πατέρα του, προκειμένου να καταθέσει υπέρ του αιτήματός του.

Ο πατέρας του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, Ηλίας Μπαρμπαρούσης, κατέθεσε στο δικαστήριο προς ενίσχυση του αιτήματος του πρώην βουλευτή για ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση. Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι αν εκτίσει την ποινή ο γιός του, τότε ο ίδιος και η σύζυγός του θα έχουν σοβαρό πρόβλημα, καθώς από τότε που δεν ξαναβγήκε βουλευτής, τους φροντίζει ο γιός τους και φροντίζει την περιουσία και τα ζώα που έχουν. Όπως είπε ο κ. Ηλίας Μπαρμπαρούσης, εάν ο γιός τους μπει φυλακή «εγώ είμαι τελειωμένος. Από τον Μάιο του 2017 έχω πρόβλημα όρασης και η γυναίκα μου παίρνει σύνταξη για 60% αναπηρία».

Κατά την αποχώρηση του μάρτυρα, χρειάστηκε να τον βοηθήσει ο γιός του, καθώς δεν περπατά καλά και έχει μπαστούνι. Ο πρώην βουλευτής ρώτησε την πρόεδρο αν μπορεί να αποχωρήσει και ο ίδιος, για να βοηθήσει τον πατέρα του. Τότε η κ. Λεπενιώτη του απάντησε: «Ε, τι να σας πω;… Κοιτάξτε, είστε κατηγορούμενος επί 5,5 χρόνια και σας βλέπουμε σήμερα».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος έχει καταδικαστεί για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης σε 10 έτη κάθειρξη, ενώ ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση σε 6 έτη κάθειρξη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:58