search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 05:43
MENU CLOSE

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ζήτησαν όλοι αναστολή ποινών – Διέκοψε για το πρωί της Παρασκευής το δικαστήριο

15.10.2020 15:12
5167532.jpg

 

Για το πρωί της Παρασκευής διέκοψε το δικαστήριο την δίκη της Χρυσής Αυγής. Την Πέμπτη, στο δικαστήριο κατέθεσαν συγγενείς των μαρτύρων, που κλήθηκαν από τους καταδικασθέντες.

Τελευταία σήμερα μίλησε η υπεράσπιση του καταδικασμένου ως μέλος της διευθυντικής ομάδας της Χρυσής Αυγής σε κάθειρξη 13 ετών, Ηλία Παναγιώταρου. Την Παρασκευη στις 10.30, η διαδικασία θα συνεχιστεί με τους ισχυρισμούς των υπολοίπων κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων και των περισσοτέρων πρώην βουλευτών.

Σήμερα, Πέμπτη, στο δικαστήριο εμφανίστηκαν μερικοί από τους καταδικασθέντες της υπόθεσης, οι οποίοι ωστόσο από την έναρξη της διαδικασίας έως και σήμερα ήταν απόντες και την τελευταία στιγμή επιχείρησαν να δικαιολογήσουν τη θέση τους.  

Στο Εφετείο Αθηνών παρουσιάστηκε ένας εκ των καταδικασθέντων της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, ζητώντας αναστολή της ποινής του. Ως μάρτυρα υπεράσπισης, έφερε τον πατέρα του! Ο ηλικιωμένος άνδρας ήρθε υποβασταζόμενος από τον πρώην βουλευτή και καταδικασμένο πλέον μέλος εγκληματικής οργάνωσης, καθώς έχει προβλήματα όρασης.

«Μένει μαζί μας από τότε που δεν βγήκε βουλευτής. Ήταν παντρεμένος, χώρισε, δεν τα βρήκαν. Τα παιδιά του μένουν με τη μητέρα τους, είναι 8, 9 και 10 χρόνων. Ασχολείται με τα χωράφια και τα πρόβατα. Έχει διατροφή 1.500 ευρώ βοηθάμε κι εμείς, καμία κότα, κανένα αυγό. Εγώ είμαι τελειωμένος αν μπει φυλακή. Όταν ήταν βουλευτής στην Αθήνα μέχρι το 2017 τον Μάιο εγώ δεν είχα πρόβλημα. Η γυναίκα μου έχει προβλήματα υγείας. Οικονομικά μας βοηθάει ο γιος μου. Ούτε τη διατροφή για τα παιδιά του θα μπορεί να δώσει, ούτε εμένα να βοηθήσει. Θέλω 2-3 ταξί το μήνα να κατεβαίνω από το χωριό στην Αθήνα».

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του Μπαρμπαρούση υποστήριξε: «Ο κατηγορούμενος δεν προετοίμασε τη φυγή του, δεν αποποιήθηκε των ευθυνών του. Οι γονείς του τον έχουν ανάγκη. Είναι κοντά τους ως συμπαραστάτης. Συνδράμει στις ελιές και στα ζώα. Έχει 3 παιδιά, πληρώνει διατροφή».

Ακολούθως έγινε κι ο εξής διάλογος ανάμεσα στην πρόεδρο του δικαστηρίου, Μαρία Λεπενιώτη, και τον Μπαρμπαρούση:

Μπαρμπαρούσης: Μπορώ να αποχωρήσω κι εγώ (σ.σ: ύστερα από την κατάθεση του πατέρα του);

Δικηγόρος: «Είναι θέμα σεβασμού να συνοδεύσει τον πατέρα του».

Πρόεδρος: «Κοιτάξτε. Είστε κατηγορούμενος εδώ και 5,5 χρόνια και σας βλέπουμε σήμερα, αφού ήρθατε, καθίστε μαζί με τους κατηγορούμενους».

Στο δικαστήριο έφτασε περί τις 13:30 και ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ο οποίος έχει καταδικασθεί σε κάθειρξη 10 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. 

Σημειώνεται πως, λίγο μετά την έναρξη της σημερινής διαδικασίας για τις αναστολές, ο δικηγόρος του Γιώργου Ρουπακιά δήλωσε ότι ο εντολέας του, που καταδικάσθηκε σε ισόβια για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δεν θα υποβάλει αίτημα αναστολής της ποινής του. Να σημειωθεί πως ο Ρουπακιάς, πέραν των ισοβίων, έχει καταδικασθεί και σε 14 έτη κάθειρξη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. 

Κατά τη διαδικασία των αναστολών, οι κατηγορούμενοι δικαιούνται να εξετάσουν μάρτυρες και η υπεράσπισή τους να επιχειρηματολογήσει νομικά για το “αχρείαστο” της φυλάκισης ή την ζημιά στον οικογενειακό βίο που θα επιφέρει η κράτηση.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50