search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:42
MENU CLOSE

Πρώτο βράδυ για το διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής στις φυλακές Δομοκού

24.10.2020 06:05
Πρώτο βράδυ για το διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής στις φυλακές Δομοκού - Media

 

Πρώτο βράδυ στα κελιά των φυλακών για τους 37 από τους 39 καταδικασθέντες χρυσαυγίτες που έχουν συλληφθεί ή παραδοθεί, καθώς εξακολουθεί να κρύβεται ο Χρήστος Παππάς, ενώ ο Γιάννης Λαγός καλύπτεται από την ασυλία του ευρωβουλευτή. 27 από τους καταδικασθέντες για διεύθυνση και συμμετοχή στην ναζιστική εγκληματική οργάνωση, έφτασαν στις φυλακές Δομοκού στις 20.15, το βράδυ της Παρασκευής 23 Οκτωβρίου 2020. 

Από το απόγευμα της Πέμπτης και μετά την απόφαση του δικαστηρίου ένας ένας οι καταδικασθέντες, όπως ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης και οι υπόλοιποι άρχισαν να καταφθάνουν τόσο στα αστυνομικά τμήματα των περιοχών τους όσο και στη ΓΑΔΑ, για να παραδοθούν. Ολοι εκτός από τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής, Χρήστο Παππά, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης και για την… εξαφάνισή του έχει ενημερωθεί μέχρι και η Ιντερπόλ ενώ για το θέμα έχει ξεσπάσει «πόλεμος» μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ. 

Πάντως, εκτός από την εξαφάνιση του Χρήστου Παππά, που έχει εξελιχθεί σε μείζον πολιτικό θέμα ενώ έχει σχολιαστεί από διάφορους χρήστες των social media με όλους να αναρωτιούνται: «Πού είναι ο Παππάς;», οι χρυσαυγίτες αποχωρώντας από τη ΓΑΔΑ έβριζαν την πρόεδρο του δικαστηρίου, Μαρία Λεπενιώτη, αλλά και τους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο σημείο και κατέγραφαν τη μεταγωγή τους προς τις φυλακές. Έξω από τη ΓΑΔΑ βρίσκονταν, πάντως, οπαδοί της Χρυσής Αυγής, αλλά και η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου Ελένη Ζαρούλια και η κόρη τους Ουρανία Μιχαλολιάκου.

Σε ποιες φυλακές βρίσκονται

Στις φυλακές Μαλανδρίνου βρίσκεται μόνο ο χρυσαυγίτης δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης κι ο Γιώργος Γερμενής βρίσκονται ήδη στο σωφρονιστικό κατάστημα του Δομοκού. Ένα άλλο βαν μετέφερε την μοναδική γυναίκα μεταξύ των καταδικασθέντων, πρώην αστυνομικό Βενετία Πόπορη, στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα στη Θήβα.

Συνεχίζεται το θρίλερ με την εξαφάνιση του Χρήστου Παππά

Και όλα αυτά την ώρα που συνεχίζεται το θρίλερ με την εξαφάνιση του Χρήστου Παππά. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η τελευταία φορά που αστυνομικοί είδαν τον Χρήστο Παππά ήταν στις 10 Οκτωβρίου όταν βγήκε για έξοδο και επέστρεψε στη συνέχεια στο σπίτι του στου Παπάγου.

Ο ίδιος είχε δώσει το «παρών» στο τμήμα του Παπάγου την 1η Οκτωβρίου, ως όφειλε σύμφωνα με τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί μετά την αποφυλακισή του το 2015. Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί και η Interpol, όπου πρόκειται για μια διαδικασία που ακολουθείται σε τέτοιες περιπτώσεις και ενεργοποιήθηκε τώρα για το φυγόποινο μέλος της Χρυσής Αυγής. Η αστυνομία η οποία έχει ελέγξει και το σπίτι του στην περιοχή του Παπάγου, αλλά και σε Γιάννενα συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό του ενώ εξετάζει όλα τα πιθανά σημεία που θα μπορούσε να βρεθεί.

Πάντως ο δικηγόρος του Χρήστου Παππά, Περικλής Σταυριανάκης, μιλώντας στο ethnos.gr, είχε δηλώσει ότι ο πελάτης του κρύβεται. «Ο πελάτης μου έχει τις απόψεις του. Θα σταθμίσει το γεγονός ότι μπορεί να εκτίσει μία ποινή, η οποία στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο μπορεί να μην επικυρωθεί. Σε αυτή την περίπτωση ποιος θα του δώσει πίσω τα χρόνια που έκανε φυλακή; Προς το παρόν είναι συνειδητή επιλογή του να μην εμφανιστεί ενώπιον των Αρχών. Δεν ξέρω τι θα γίνει αύριο ή μεθαύριο και τι θα αποφασίσει. Γι’ αυτό τονίζω ότι αυτό ισχύει προς το παρόν», δηλώνει στο ethnos.gr ο κ. Σταυριανάκης. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Χρήστος Παππάς κρίθηκε ένοχος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 13 ετών, χωρίς αναστολή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:40