search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:07
MENU CLOSE

Καθαίρεσε τον υπουργό Άμυνας ο Τραμπ – «Απολύθηκε, τον ευχαριστώ για τις υπηρεσίες του»

09.11.2020 18:13
Καθαίρεσε τον υπουργό Άμυνας ο Τραμπ - «Απολύθηκε, τον ευχαριστώ για τις υπηρεσίες του» - Media

 

Λίγα 24ωρα μετά την ήττα του στις εκλογές ο Τραμπ καθαίρεσε τον υπουργό Άμυνας Μαρκ Έσπερ.

Επικεφαλής του Πενταγώνου, ως ασκών χρέη υπουργού, αναλαμβάνει ο Κρίστοφερ Μίλερ, ο μέχρι σήμερα διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Αντιτρομοκρατίας (NCC).

«Ο Μαρκ Έσπερ απολύθηκε. Τον ευχαριστώ για τις υπηρεσίες του» έγραψε ο Τραμπ στο Twitter. «Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι ο Κρίστοφερ Σ. Μίλερ, ο αξιοσέβαστος Διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Αντιτρομοκρατίας (ο διορισμός του εγκρίθηκε ομόφωνα από τη Γερουσία) θα είναι ο ασκών χρέη υπουργού Άμυνας, με άμεση ισχύ», πρόσθεσε.

Ο Έσπερ είχε αναλάβει υπουργός Άμυνας τον Ιούνιο του 2019.

Το αμερικανικό δίκτυο NBC είχε αναφέρει πρόσφατα ότι ο Μαρκ Έσπερ ετοιμάζεται να αποσυρθεί από τον ρόλο του ως επικεφαλής του Πενταγώνου, ανεξάρτητα από το ποιος θα επικρατήσει στην προεδρία των ΗΠΑ.

Παρότι είναι κοινό για τους υπουργούς της αμερικανικής κυβέρνησης και τους συνεργάτες τους να αποχωρούν από τα χαρτοφυλάκιά τους μαζί με τη διοίκηση που τους διόρισε, ο Έσπερ ήταν σχεδόν βέβαιο πως θα απομακρυνθεί από την κυβέρνηση ακόμα κι αν ο Τραμπ κερδίσει τις εκλογές.

Συγκρούστηκε με τον Τραμπ, όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξέταζε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει στρατεύματα για να αμβλύνει τις ταραχές που ξέσπασαν μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Ο Τραμπ φέρεται να εξοργίστηκε με τον Έσπερ, όταν ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ απαγόρευσε τη Σημαία της Συνομοσπονδίας στις στρατιωτικές βάσεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:05