search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 05:26
MENU CLOSE

ΕΦΚΑ-ΟΓΑ: Εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι δεν τηρούνται τα ποσοστά τηλεργασίας

10.11.2020 11:03
Ασφαλιστικά ταμεία: Επαναφέρουν… συνταξιούχους υπαλλήλους για να εκδώσουν τις «συντάξεις μιας μέρας» - Media

 

Δριμύ κατηγορώ κατά της διοίκησης του ΟΠΕΚΑ-ΕΦΚΑ Αγροτών (πρώην ΟΓΑ) από τους εργαζόμενους του ταμείου, καθώς όπως καταγγέλλουν, στην υπηρεσία τους δεν εφαρμόζεται η προβλεπόμενη ποσόστωση τηλεργασίας λόγω κορωνοϊού, στο όνομα της ταχύτερης απόδοσης των χιλιάδων συντάξεων που εκκρεμούν, ενώ δεν αφαρμόζονται και άλλα μέτρα πρόληψης και προστασίας της υγείας των συναδέλφων τους. 

Χαρακτηριστικά τονίζουν ότι «η Διοίκηση του (e-)ΕΦΚΑ κρίνεται κατώτερη των περιστάσεων από αναλήψεως των καθηκόντων της, επιδεικνύοντας αδιαφορία και έπαρση, στοιχεία που γιγαντώθηκαν από την αρχή της πανδημίας μέχρι τη σημερινή εκθετική αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου και το καθολικό lockdown λόγω COVID-19,

Στην ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων ΟΓΑ επισημαίνει τα ακόλουθα αναφερόμενο στη διοίκηση του Οργανσμού:

– Προτάσσει επιτακτικά τους αριθμούς και τη στοχοθεσία αντί της προστασίας της ανθρώπινης ζωής.

– Αποκλίνει απροκάλυπτα από τα γενικώς ισχύοντα σε όλο τον δημόσιο τομέα (ποσοστά φυσικής παρουσίας, τηλεργασίας, εκ περιτροπής απασχόλησης, άδειες ειδικού σκοπού).

– Αποκλείει και μεταχειρίζεται άνισα ομάδες εργαζομένων (απονομή συντάξεων, φύλαξη, καθαριότητα).

– Δεν μεριμνεί να θωρακίσει τον Φορέα και τους εργαζόμενους αναπτύσσοντας -από την έναρξη της πανδημίας μέχρι την έξαρσή της- συστήματα απόκρισης στις κατεπείγουσες συνθήκες (προμήθεια laptops, λειτουργικές διασυνδέσεις, τοποθέτηση διαχωριστικών στους εργασιακούς χώρους, χορήγηση σε επάρκεια υλικών προστασίας, διενέργεια τακτικών απολυμάνσεων), παρά αναλώνεται σε αναθέσεις «ημετέρων», που πολλοί εξ αυτών σήμερα τη λιβανίζουν από συνδικαλιστικούς και μη θώκους.

– Επιδεικνύει αδιαφορία στις συνεχόμενες παρεμβάσεις των εκπροσώπων των εργαζομένων (Πρωτοβάθμια Σωματεία και Ομοσπονδίες) για ενιαίο τρόπο αντιμετώπισης των κρίσεων λόγω της πανδημίας.

– Χωρίς να αναλαμβάνει αποφασιστική πρωτοβουλία, μεταβιβάζει τις ευθύνες της στους υπηρεσιακούς παράγοντες προτάσσοντας προφορικά ψευδοδιλήμματα.

– Επιτείνει την ανασφάλεια στους εργαζόμενους με την ηλεκτρονική πλατφόρμα εν ισχύι, χωρίς φιλτράρισμα του κατεπείγοντος, συνεχίζοντας τα επικοινωνιακά της παιχνίδια με τους συναλλασσόμενους πολίτες.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν προστασία όλων των εργαζομένων στον Φορέα χωρίς διακρίσεις, καμιά εξαίρεση από την εκ περιτροπής εργασία και την τηλεργασία, και έλεγχο των ηλεκτρονικών ραντεβού (φιλτράρισμα και επιβεβαίωση) από τα αρμόδια Τμήματα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01