search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 17:40
MENU CLOSE

Σούπερ μάρκετ και μεγάλα εμπορικά παρά τα υπερκέρδη, απασχολούν υπαλλήλους με… εργόσημο

13.11.2020 10:44
Σούπερ μάρκετ και μεγάλα εμπορικά παρά τα υπερκέρδη, απασχολούν υπαλλήλους με... εργόσημο - Media

 

Σε πολλά καταστήματα σούπερ μάρκετ αλλά και σε άλλες εμπορικές επιχειρήσεις, φαρμακεία κ.α. απασχολούνται εργαζόμενοι σε προωθητικές ενέργειες προϊόντων διαμέσου διαφημιστικών-προωθητικές εταιρειών. Οι εργαζόμενοι αυτοί αναγκάζονται να απασχολούνται με ένα ιδιαίτερο ασφαλιστικό καθεστώς, αφού το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο δίνει τη δυνατότητα να αμείβονται με εργόσημο! Κι αυτό, παρά την ξεκάθαρη εξαρτημένη σχέση εργασίας που έχουν και την καθόλου περιστασιακή εργασία που κάνουν, με αποτέλεσμα να είναι εγκλωβισμένοι σε ένα απαράδεκτο εργασιακό καθεστώς, όπως εξηγεί σε σχετική ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας. 

Να σημειωθεί δε ότι οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ που βλέπουν τα κέρδη και τις πωλήσεις τους να εκτινάσσονται τους τελευταίους μήνες λογω των ιδιαίτερων συνθηκών λόγω κορωνοϊού, διατηρούν αυτό το καθεστώς εργασίας. 

Η ΟΙΥΕ επαναφέρει το αίτημά της στα Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας για τη διόρθωση της αδικίας που έχει δημιουργηθεί με τους εργαζομένους στο εμπόριο οι οποίοι αμείβονται με εργόσημο, προκειμένου να λάβουν το ειδικό επίδομα και τις λοιπές υποστηρικτικές ρυθμίσεις (π.χ. μείωση ενοικίου, κ.λπ.).

Eπιμένει δε και «ζητά τώρα λύση από την Κυβέρνηση για την ομηρεία και τη δεινή οικονομική θέση που έχει περιέλθει η συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων, τους οποίους η ίδια άφησε ανυπεράσπιστους στο 1οlockdown».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 17:40