search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:17
MENU CLOSE

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου – Τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από τα κατεχόμενα σχηματίζοντας την Ημισέληνο (Photo | Video)

15.11.2020 15:12
Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου - Τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από τα κατεχόμενα σχηματίζοντας την Ημισέληνο (Photo | Video) - Media

 

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν στην περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων.

Μετά το πέρας της επίσκεψης του Προέδρου της Τουρκίας, ο οποίος συνοδευόταν από τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ, ο κος Τατάρ δήλωσε: «Κρίμα που όλη αυτή η ομορφιά κρατήθηκε μακριά από το κοινό μέχρι σήμερα. Αυτό το μέρος περιμένει την ημέρα που θα συναντήσει τους πραγματικούς ιδιοκτήτες του. Ως μητέρα πατρίδα, θα είμαστε με το “ψευδοκράτος” σε κάθε του βήμα», δήλωσε μετά την παράνομη επίσκεψη στο Βαρώσι ο Ερντογάν.

Δύο τουρκικά F-16 πέταξαν νωρίτερα πάνω από τα κατεχόμενα σχηματίζοντας την Ημισέληνο, η οποία ήταν ορατή και στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου, κατά την άφιξη του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το μεσημέρι της Κυριακής, στα κατεχόμενα και πιο συγκεκριμένα στα Βαρώσια, ανήμερα της επετείου της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους.

Κάτω από καταρρακτώδη βροχόπτωση έφτασε στην περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το απόγευμα της Κυριακής (15/11). συνοδευόταν από τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ και Τούρκους αξιωματούχους.

Παρά τις ευρείες προετοιμασίες που έγιναν, όλοι οι παρευρισκόμενοι περιορίσστηκαν στα στέγαστρα του χώρου της περιοχής Λεωφόρου Κέννεντυ, καθώς κατά την άφιξη του Τούρκου Προέδρου ξέσπασε καταιγίδα, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυρότατοι άνεμοι.

Ο ίδιος ο κ. Ερντογάν είπε στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν «πρώτα να δούμε τη θέα και μετά να τα πούμε». Προηγήθηκε τελετή στο μνημείο Φαζίλ Κιουτσούκ αλλά και παρέλαση.

Κατά την ομιλία του ο κ. Ερντογάν αναφέρθηκε στο Βαρώσι λέγοντας ότι το βήμα που έγινε στο Βαρώσι δεν είναι για να δημιουργήσει νέα προβλήματα αλλά να διορθώσει τα παλιά προβλήματα.

Για τους υδρογονάνθρακες, ανέφερε ότι «ως εγγυήτρια χώρα δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλα διπλωματικά παιχνίδια».

Φωτογραφίες του SigmaLive δείχνουν το μισοφέγγαρο, ενώ επιπλέον φωτογραφίες απέστειλε και ο ανταποκριτής του ΣΙΓΜΑ στην Πάφο, Μάριος Ιγνατίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:17