search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:26
MENU CLOSE

Το ΣτΕ απέρριψε το αίτημα για ασφαλιστικά μέτρα του ΜεΡΑ25 κατά της απαγόρευσης συναθροίσεων για το Πολυτεχνείο

16.11.2020 16:55
Το ΣτΕ απέρριψε το αίτημα για ασφαλιστικά μέτρα του ΜεΡΑ25 κατά της απαγόρευσης συναθροίσεων για το Πολυτεχνείο - Media
 
“Προέχει η δημόσια υγεία”, είναιο πυρήνας της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας που απέρριψε το αίτημα του ΜεΡΑ 25 για να παγώσει προσωρινά η απόφαση για απαγόρευση των συναθροίσεων επί 4ήμερο ενόψει των εορτασμών για την επετειο του Πολυτεχνείου.
 
Το δικαστήριο επικαλείται λόγους δημοσίου συμφέροντος και προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του COVID 19.
 
Η πρόεδρος του Ανωτάτου του Ακυρωτικού Δικαστηρίου Μαίρη Σαρπ απέρριψε το αίτημα του κόμματος ΜέΡΑ25 και του γραμματέα του Γιάνη Βαρουφάκη, καθώς και του Σωματείου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη, για λόγους δημοσίου συμφέροντος αλλά ουσιαστικά έβαλε και φρένο στις αιτιάσεις περί αντισυνταγματικότητας, θεωρώντας προφανώς ότι το μέτρο δεν είναι υπέρμετρο αναλογικά με τον διακύβευμα της δημόσιας υγείας.
 
Εν ολίγοις θεωρείται συνταγματική η απαγόρευση δημοσίων υπαίθριων συναθροίσεων για τον αυριανό εορτασμό του Πολυτεχνείου για λόγους δημοσίου συμφέροντος και προστασίας από τον κορονοιό.
 
Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει το πρωΐ το “ΜέΡΑ25”, το Σωματείο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη, καθώς και δύο πολίτες και κατέθεσαν αίτηση ακύρωσης, αίτηση αναστολής και είχαν υποβάλει αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής προκειμένου να ανασταλεί άμεσα η προσβαλλόμενη υπ’ αριθμό 1029/8/18 απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας με την οποία απαγορεύθηκαν όλες οι δημόσιες υπαίθριες συγκεντρώσεις στο σύνολο της επικράτειας για το διάστημα από 15 Νοεμβρίου και ώρα 06.00’ μέχρι 18 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 21.00. Παράλληλα, στρεφόντουσαν και κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.
 
Η κύρια αίτηση θα κριθεί σε δεύτερο χρόνο από το δικαστήριο.
 
Πηγή: capital.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:26