26/01/2021 05:15:48

Κρήτη: Οι πρόσφατες βροχοπτώσεις «ξέθαψαν» βόμβες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Κρήτη: Οι πρόσφατες βροχοπτώσεις «ξέθαψαν» βόμβες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου - Media

 

Τα τελευταία επεισόδια έντονης κακοκαιρίας που «χτύπησαν» την Κρήτη είχαν σαν αποτέλεσμα εκτός από τις καταστροφές σε οικίες, καταστήματα και οδικό δίκτυο και την κινητοποίηση ΕΛ.ΑΣ. και στρατού, καθώς η διάβρωση του εδάφους είχε ως αποτέλεσμα να βγούν στην… επιφάνεια βλήματα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, τις τελευταίες μέρες είναι συχνό φαινόμενο οι ανακαλύψεις από ιδιώτες τέτοιων παλιών πυρομαχικών, ειδικά στη περιοχή Πρασάς αλλά και γενικά στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.

Σε καθημερινή σχεδόν βάση πυροτεχνουργοί του Ελληνικού Στρατού και της Ελληνικής Αστυνομίας επισκέπτονται περιοχές προκειμένου να αναγνωρίσουν και να περισυλλέξουν τα εν λόγω πυρομαχικά.

Το μεσημέρι της Τετάρτης πυροτεχνουργός της ΕΛ.ΑΣ. βρέθηκε στην περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας προκειμένου να απομακρύνει βόμβα από χωράφι πολίτη, ο οποίος την εντόπισε και ειδοποίησε την αστυνομία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές επρόκειτο για ανενεργή αεροπορική βόμβα από την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η οποία όπως διαπιστώθηκε ήταν ανενεργή.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.