22/01/2021 11:15:07

Οργή Εξαδάκτυλου κατά Πέτσα: Έκανε τεράστιο λάθος το οποίο ήταν και προσβλητικό (Audio)

Εξαδάκτυλος: «Kαταθλιπτικοί» οι αριθμοί των νεκρών και των διασωληνωμένων - Media

 

Διέψευσε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, ότι μόνο οκτώ γιατροί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της κυβέρνησης να συνδράμουν (με το αζημίωτο, φυσικά) στο ΕΣΥ, το οποίο «σαρώνεται» από την πανδημία του κορωνοϊού ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Μιλώντας στον ρ/σ Alpha 989, o κ. Εξαδάκτυλος, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις Πέτσα ήταν κατηγορηματικός: «Ο κ. Πέτσας έκανε τεράστιο λάθος το οποίο ήταν και προσβλητικό. Η πραγματικότητα είναι ότι η ανταπόκριση των συναδέλφων ήταν πολύ μεγαλύτερη. Οκτώ κατάφερε το σύστημα να ενσωματώσει. Στη Θεσσαλονίκη εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να βοηθήσουν 170 γιατροί, στην Αθήνα 22, στη Λάρισα 25 και οι αριθμοί αυτοί υπάρχουν σε όλους τους ιατρικούς συλλόγους της χώρας. Από αυτούς που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους εδώ και δέκα ημέρες, έχει καταφέρει το σύστημα να ενσωματώσει μόνο τους οκτώ».

Σε ερώτηση για το λόγο που δεν μπορούν να ενταχθούν και οι υπόλοιποι απάντησε: «Τους ζητούνται όροι που δεν μπορούν να τους ικανοποιήσουν πχ. κάποιος έχει τη δυνατότητα να εργαστεί και να βοηθήσει το σύστημα για πέντε ώρες την ημέρα ή για τέσσερις ώρες την ημέρα ή για τρεις ημέρες την εβδομάδα και του ζητείται να είναι εκεί για οκτώ ώρες την ημέρα ή για πέντε ημέρες την εβδομάδα και ο άνθρωπος δεν μπορεί».

Όσον αφορά στο ΕΣΥ, ο πρόεδρος του ΠΙΣ σημείωσε ότι ανέφερε ότι «αντέχει ξεπερνώντας τα όριά του σε καθημερινή βάση, δηλαδή κάθε μέρα, κάθε πρωί, δημιουργείται χώρος για τους ανθρώπους που πάσχουν από την covid από ανθρώπους που έχουν άλλα προβλήματα ή προγραμματισμένα χειρουργεία. Αυτό ισχύει και για τις μονάδες εντατικής και για τα κρεβάτια απλής νοσηλείας. Αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει διαρκώς γιατί αν καλυφθούν όλα τα κρεβάτια με covid οι άνθρωποι θα κινδυνεύουν από άλλα απλά πράγματα».

«Για το λόγο αυτό πρέπει να πούμε ότι όλη η συζήτηση για την άρση μέτρων εμάς μας δημιουργεί μία αφόρητη πίεση», είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι «βιαζόμαστε πάρα πολύ και καμιά φορά δεν γίνεται αντιληπτό τι ακριβώς βιώνουμε συνολικά ως χώρα».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.