search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 15:18
MENU CLOSE

F-16: Την αναβάθμισή τους εισηγείται το Ανώτατο Αεροπορικό Συμβούλιο

02.12.2020 19:05
F-16: Την αναβάθμισή τους εισηγείται το Ανώτατο Αεροπορικό Συμβούλιο - Media
 
Την αναβάθμιση των παλαιότερων F-16 που διαθέτει στον στόλο της η Πολεμική Αεροπορία εισηγείται το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.
 
Όπως πληροφορείται το OnAlert, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Ανώτατου Αεροπορικού Συμβουλίου επικαιροποιήθηκε και εγκρίθηκε η μελέτη για την αναβάθμιση 38 F-16 Block 50 που είχε αγοράσει η χώρα μας στις αρχές της δεκαετίας του ‘90. Η εισήγηση θα κατατεθεί στην ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και αναμένεται να προωθηθεί στην αρμόδια επιτροπή Εξοπλισμών και Άμυνας της Βουλής.
 
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η αναβάθμιση των παλαιών F-16 θα πραγματοποιηθεί από τη Lockheed Martin με υλικά που θα αφαιρεθούν από τα F-16 52 και F-16 52 plus που εκσυγχρονίζονται από την αμερικανική εταιρία σε συνεργασία με την ΕΑΒ. Το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού 84 αεροσκαφών έχει ξεκινήσει πριν από έναν χρόνο και όπως λένε οι πληροφορίες ολοκληρώνεται ο εκσυγχρονισμός του πρώτου αμερικανικού μαχητικού αεροσκάφους.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 15:17