search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:38
MENU CLOSE

«Σαρώνει» τη Β. Ελλάδα το δεύτερο κύμα της πανδημίας

03.12.2020 20:50
«Σαρώνει» τη Β. Ελλάδα το δεύτερο κύμα της πανδημίας - Media

 

Τιτάνιο αγώνα εξακολουθούν να δίνουν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, με τα νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα να είναι ασφυκτικά γεμάτα. 

Υψηλοί παραμένουν για ακόμη ένα 24ωρο οι δείκτες διασποράς του κορονοϊού. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τον θάνατο 100 συμπολιτών μας, ενώ 622 ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι. Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 1882, εκ των οποίων τα 8 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας.

Παρά τις ελαφρά μειωμένες προσελεύσεις στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων, η συμπρωτεύουσα εξακολουθεί να στενάζει κάτω από το βάρος των αυξημένων αναγκών για νοσηλεία στις ΜΕΘ, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

«Tο νοσοκομείο λυγίζει από μέρα σε μέρα, έχουμε σοβαρότατο πρόβλημα με τις εντατικές μονάδες» τονίζει ο αγγειοχειρουργός του νοσοκομείου Παπανικολάου, Γιώργος Τρελλόπουλος. «Πρέπει άμεσα να σχεδιαστεί η ανεύρεση καινούργιων εντατικών στον ιδιωτικό τομέα» προσθέτει.

Με δύο μόλις κενές κλίνες για covid που παραχωρήθηκαν από την στεφανιαία μονάδα άρχισε σήμερα την εφημερία του το νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

Το νοσοκομείο είναι στο «κόκκινο», ξεκινάει την εφημερία και δεν έχει κλίνη ΜΕΘ. Είναι 50 διασωληνωμένοι στις 50 κλίνες, ακόμη και στις αυτοσχέδιες, λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Χαραμάδα αισιοδοξίας στα υπόλοιπα νοσοκομεία της κεντρικής Μακεδονίας, όπου οι εισαγωγές covid δείχνουν τάσεις σταθεροποίησης. Στο «κόκκινο» παραμένουν τα νοσοκομεία σε Σέρρες, Δράμα, Πιερία, Πέλλα και Ημαθία.

«Η εφημερία κύλησε λίγο καλύτερα από την προηγούμενη μέρα. Είχαμε 76 εισαγωγές μέχρι στιγμής και συνολικά από την προηγούμενη εφημερία γύρω στις 95, στο Ιπποκράτειο είναι 130 με 150 οι συνάδελφοι που νοσούν και αυτό δημιουργεί μεγάλη πίεση» ανέφερε ο πρόεδρος των εργαζομένων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, Χρήστος Τσελέπης.

Στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 428 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε μόλις 24 ώρες. Αν και έχουν μειωθεί οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της πόλης, αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο Παπανικολάου που έχει εφημερία, δεν υπάρχει καμία ελεύθερη κλίνη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Συναγερμός έχει σημάνει στο Βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Στυλιανός», μετά τον εντοπισμό δέκα κρουσμάτων. Πρόκειται για έξι εργαζόμενους και τέσσερα παιδιά που βρίσκονται υπό παρακολούθηση σε ξεχωριστό χώρο του βρεφοκομείου, ενώ οι υπάλληλοι βρίσκονται σε κατ’ οίκον απομόνωση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50