search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:49
MENU CLOSE

Μόσιαλος: Όχι ακόμα στον εμβολιασμό εγκύων

04.12.2020 19:25
Χυδαίες απειλές κατά Μόσιαλου: «Στην κάσα να σε βάλουνε» - Media
 
Τον λόγο για τον οποίο οι έγκυες δεν θα μπορούν αρχικά να λαμβάνουν το εμβόλιο κατά της Covid-19, εξηγεί ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο LSE Ηλίας Μόσιαλος.
 
«Μια από τις ομάδες που δεν θα λάβουν ακόμα το εμβόλιο Covid-19 θα είναι οι έγκυες γυναίκες», επισημαίνει ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics Ηλίας Μόσιαλος σε ανάρτησή του στο Facebook.
 
«Η απάντηση είναι πολύ απλή και έχει να κάνει με το σχεδιασμό, όχι μόνο των κλινικών μελετών των εμβολίων για τον κορoνοϊό, αλλά όλων των μελετών για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των φαρμακευτικών προϊόντων. Δεδομένου πως δεν έχουν διεξαχθεί συγκεκριμένες κλινικές δοκιμές εμβολίου Covid-19 σε έγκυες γυναίκες, δεν υπάρχει ούτε επιστημονική γνώση αλλά ούτε και απόδειξη κινδύνου του εμβολίου στην εγκυμοσύνη», εξηγεί ο ίδιος, στο σχετικό κείμενο του υπό τον τίτλο «Εμβόλια και εγκυμοσύνη: Όχι ακόμα».
 
«Τα διαθέσιμα δεδομένα δεν υποδεικνύουν ανησυχία για την ασφάλεια ή παρενέργειές των εμβολίων. Όμως, δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να προτείνουν τη χρήση των εμβολίων Covid-19 κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, γιατί οι έγκυες γυναίκες δεν συμπεριλήφθηκαν στις κλινικές δοκιμές», όπως σημειώνει.
 
Ο κ. Μόσιαλος κλείνει την ανάρτησή του παραθέτοντας τις σχετικές συστάσεις οδηγίες για τον εμβολιασμό στο Ηνωμένο Βασίλειο:
  • «Να αναβληθεί ο εμβολιασμός έως και την ολοκλήρωση της εγκυμοσύνης.
  • Εάν μια γυναίκα ανακαλύψει ότι είναι έγκυος αφού κάνει την πρώτη δόση να ολοκληρώσει την εγκυμοσύνη της πριν κάνει τη δεύτερη δόση.
  • Οι νέες μητέρες που θηλάζουν μπορούν να εμβολιαστούν.
  • Οι έγκυες γυναίκες που θεωρείται πως ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου, λόγω άλλων παραγόντων υγείας, να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό μετά την ολοκλήρωση της εγκυμοσύνης».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:48