search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:04
MENU CLOSE

ΕΛΑΣ: Την «ημέρα του Αλέξη» λάνσαρε τις κάμερες φακελώματος διαδηλωτών (Photos/Video)

07.12.2020 07:59
kamera-elas2

 

Την «ημέρα του Αλέξη» διάλεξε η ηγεσία της ΕΛΑΣ για να… λανσάρει τα νέα φορητά συστήματα επιτήρησης «στοχεύοντας» σε όλους όσοι θέλησαν να επισκεφτούν το μνημείο του δολοφονημένου, από τον Κορκονέα, Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου για να αφήσουν ένα λουλούδι στη μνήμη του.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ, με την υπ’ αριθ. 7001/2/92/1-α από 5/12/2020 Απόφαση του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, αποφασίστηκε η εγκατάσταση και λειτουργία φορητού συστήματος επιτήρησης του Π.Δ. 75/2020, από τη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής κατά την υλοποίηση από Υπηρεσίες της του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Δ/νσης Αττικής, από την 06.00΄ ώρα της Κυριακής 6/12/2020 έως την 06.00΄ ώρα της Δευτέρας 7/12/2020, σε οδούς της περιοχής του κέντρου της Αθήνας (Εξάρχεια – Προπύλαια Πανεπιστημίου Αθηνών – Πλατεία Συντάγματος) και εφόσον απαιτηθεί, σε λοιπές περιοχές της Αθήνας.

Ήταν άλλη μια υπόσχεση της κυβέρνησης που έγινε πραγματικότητα, μόνο που αυτός κυρίως ισχύει στον τομέα της… καταστολής και όχι της δημόσιας υγείας για παράδειγμα. Ωστόσο η χρήση τέτοιων καμερών εγείρει πολλά ερωτήματα ως προς το πώς ακριβώς η ΕΛΑΣ θα αξιοποιεί το υλικό που θα καταγράφει και εάν π.χ. έχουν καταγραφεί αστυνομικές αυθαιρεσίες, θα παραδίνει τα σχετικά αρχεία προκειμένου να αξιοποιηθούν από την υπεράσπιση κάποιου κατηγορούμενου. Επίσης, δεν ξέρουμε πλάνα όπως αυτά των τραμπουκισμών κατά δημοσιογράφων ή συλλήψεων πολιτών που δεν έκαναν απολύτως καμιά παρανομία κατά την 6η Δεκέμβρη πώς θα αξιοποιούνται…

 

Ειδικότερα αυτό που είδαμε χθες πάντως ήταν ένας αστυνομικός να κουβαλάει και να χειρίζεται την κάμερα, με τα πλάνα να είναι στη διάθεση του εισαγγελέα και της ηγεσίας της ελληνικής αστυνομίας σε πραγματικό χρόνο.

Βέβαια η ΕΛΑΣ αναμένει και άλλες κάμερες, πιο μικρές, που θα τις φορούν πάνω στις στολές τους οι αστυνομικοί.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:04