search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:16
MENU CLOSE

Ενοίκια: Αφορολόγητη η μισή μείωση μισθωμάτων που θα λάβουν οι ιδιοκτήτες από το Νοέμβριο

08.12.2020 09:28
Ενοίκια: Αφορολόγητη η μισή μείωση μισθωμάτων που θα λάβουν οι ιδιοκτήτες από το Νοέμβριο - Media

 

Αφορολόγητο θα είναι το ήμισυ της μείωσης των μισθωμάτων που θα λάβουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων από τον Νοέμβριο και μετά.

Το ποσό της επιστροφής του ημίσεος της μείωσης των μισθωμάτων, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις στο πλαίσιο αντιμετώπισης των επιπτώσεων του κορωνοϊού, είναι αφορολόγητο, ανεκχώρητο και ακατάσχετο στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, δεν δεσμεύεται, και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τους Ο.Τ.Α., τα νομικά πρόσωπα των τελευταίων, τα ασφαλιστικά ταμεία και τα πιστωτικά ιδρύματα.

Το ποσό που θα λάβουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων για τη μείωση των μισθωμάτων αφορά στις μειώσεις μισθώματος μηνός Νοεμβρίου καθώς και επομένων μηνών, εφόσον βέβαια αποφασισθεί να επαναληφθεί το μέτρο και για επόμενους μήνες.

Για το μήνα Δεκέμβριο υπάρχει μόνο μια αναφορά σε δελτίο τύπου, οπότε βρισκόμαστε εν αναμονή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης 

Επισημαίνεται ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων  δεν θα φορολογηθούν για το ποσό του ενοικίου το οποίο δεν θα εισπράξουν για όλους του μήνες που ίσχυσε ή θα ισχύσει το μέτρο μειωμένης καταβολής επί του μηνιαίου μισθώματος σε ποσοστό σαράντα τοις εκατό (40%) ή που δεν εισπράχθηκε ή δεν εισπράττεται κατόπιν συμφωνίας μεταξύ εκμισθωτή και μισθωτή για την απαλλαγή από την καταβολή μέρους του συνολικού μισθώματος, κατά τουλάχιστον τριάντα τοις εκατό (30%), σύμφωνα με διατάξεις στο πλαίσιο αντιμετώπισης των επιπτώσεων του κορωνοϊού COVID-19.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:16