search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:36
MENU CLOSE

Πάτρα: Αποφυλακίζεται η 27χρονη μητέρα που άφησε το νεογέννητο παιδί της σε πλαζ και πνίγηκε

09.12.2020 07:36
Πάτρα: Αποφυλακίζεται η 27χρονη μητέρα που άφησε το νεογέννητο παιδί της σε πλαζ και πνίγηκε - Media

 

Θέμα ωρών είναι πλέον να βγει από το σωφρονιστικό κατάστημα των φυλακών του Ελαιώνα η 27χρονη που το περασμένο Φεβρουάριο το είχε σκάσει από το νοσοκομείο μαζί με το νεογέννητό της και το άφησε στην Πλαζ της Πάτρας με αποτέλεσμα να βρει φριχτό θάνατο από πνιγμό.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Αιγίου, όπου ξεκίνησε τη Δευτέρα η δίκη της, μετέτρεψε την κατηγορία που βαρύνει την γυναίκα για το θάνατο του βρέφους, από ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε παιδοκτονία.

Ως εκ τούτου της επιβάλλεται κατά πλειοψηφία η μικρότερη προβλεπόμενη ποινή η οποία είναι 8ετης κάθειρξη, μέχρι την έφεση.

Χθες, όπως αναφέρει το patrastimes.gr, μετά από σχετική παραγγελία της Εισαγγελίας Αιγίου διατάχθηκε η αποφυλάκισή της από τις φυλακές του Ελαιώνα.

Η κοπέλα κρατείτο στο Μεταγωγών και αναμένεται να σήμερα να γίνει η μεταγωγή της στο σωφρονιστικό κατάστημα, από το οποίο θα συνταχτεί το αποφυλακιστήριο και θα επιστρέψει στο σπίτι της.

Η νεαρή κοπέλα απολογήθηκε με λυγμούς στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αιγίου και όπως είπε, δεν έχει συνειδητοποιήσει πως το σπλάχνο της δεν είναι στη ζωή…

Ο συνήγορος υπεράσπισής της, δικηγόρος Πατρών Παναγιώτης Κοραντζόπουλος ζήτησε από το Δικαστήριο να μετατρέψει την κατηγορία από ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε παιδοκτονία, καταθέτοντας όλα τα νομικά επιχειρήματα, κάτι που έγινε ομοφώνως δεκτό.

Ο μόνος που είχε αρνητική άποψη ήταν ο εισαγγελέςας ο οποίος τάχθηκε υπέρ της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε κατάσταση μειωμένου καταλογισμού.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50