search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:15
MENU CLOSE

ΚΚΕ: Κυβερνητική επιλογή η πολιτική που βλέπει την πανδημία ως ευκαιρία για αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2155
10-12-2020
12.12.2020 04:00
kke-12.jpg

 

«Η κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας και η γενικευμένη ανέχεια και ανασφάλεια του λαού, δεν είναι προϊόν ούτε “λάθους” ούτε “αβλεψίας”, αλλά συνειδητής κυβερνητικής επιλογής» σε αντίθεση με τις φωτογραφίες στην Πάρνηθα, ήταν το σχόλιο του ΚΚΕ για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού τη Δευτέρα στον Alpha. Ο Περισσός έκανε λόγο επίσης για «υποκριτική αυτοκριτική» του πρωθυπουργού που ωστόσο δεν αρκεί για να αποφύγει την κριτική και την οργή του λαού όσο συνεχίζει να ασκεί την πολιτική «που θυσιάζει τις ανάγκες και την υγεία του λαού στον βωμό της οικονομίας του κέρδους και αντιμετωπίζει την πανδημία ως ευκαιρία για να προχωρήσουν και νέες αναδιαρθρώσεις σε βάρος του λαού και των εργαζομένων». Αυτός είναι ο λόγος, σημειώνει το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, «που ο δημόσιος τομέας της υγείας δεν θωρακίστηκε, ούτε επιτάχθηκε ο ιδιωτικός τομέας. Αυτός είναι ο λόγος που κρίσιμοι χώροι παραμένουν απροστάτευτοι, παρόλο που και ο κ. Μητσοτάκης παραδέχτηκε ότι οι χώροι δουλειάς αποτελούν βασική εστία μετάδοσης του ιού. Αυτός είναι ο λόγος που οι εργαζόμενοι παραμένουν χωρίς ουσιαστική βοήθεια, ενώ τα χρέη των λαϊκών στρωμάτων απλώς μετατίθενται σωρευτικά για το αμέσως επόμενο διάστημα».

Το ΚΚΕ συνεχίζει να κρατά ψηλά στην ατζέντα της ρητορικής του και της κριτικής προς την κυβέρνηση το θέμα της ενίσχυσης του ΕΣΥ, ζητώντας προσλήψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, συνταγογράφηση των τεστ, επίταξη ιδιωτικών κλινών ΜΕΘ κ.λπ. Παράλληλα, επιχειρεί και εν μέσω πανδημίας να έχει κινηματική παρουσία με δράσεις – όπου τηρούνται τα μέτρα ατομικής προστασίας – εκπέμποντας το μήνυμα ότι το ΚΚΕ «δεν υποστέλλει τη σημαία των αγώνων υπέρ των εργαζομένων και των λαϊκών συμφερόντων» κόντρα στις πολιτικές της κυβέρνησης για περιορισμό των εργασιακών δικαιωμάτων και της συνδικαλιστικής δράσης. Χθες πραγματοποιήθηκαν δράσεις διαμαρτυρίας για δημόσια υγεία και αξιοπρεπές εισόδημα από σωματεία και ομοσπονδίες αυτοαπασχολούμενων και εμποροβιοτεχνών που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, σήμερα σειρά έχουν οι υγειονομικοί.
Στο μεταξύ, την Τρίτη, ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης ο οποίος πρώτος «έσυρε τον χορό» των βουλευτών των κοινοβουλευτικών κομμάτων που έθεσαν εαυτούς στη διάθεση του ΕΣΥ, υπέγραψε τη σύμβαση με το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Στις δηλώσεις του έκανε λόγο για τις αντίξοες συνθήκες στις οποίες δίνουν τη μάχη οι γιατροί, οι οποίοι βρίσκονται στα όρια των αντοχών τους, για «την αγωνία των οικογενειών για τους ανθρώπους τους, που νοσούν και αντιμετωπίζουν τις τεράστιες ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές, σε απλές κλίνες νοσηλείας και σε κλίνες ΜΕΘ».
Έκανε επίσης αναφορά σε «όλους τους άλλους ασθενείς, που δεν σχετίζονται με την επιδημία αλλά ουσιαστικά είναι για δεύτερη φορά αποκλεισμένοι από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, λόγω των περιοριστικών μέτρων στις δημόσιες μονάδες υγείας». 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:14