ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:20
MENU CLOSE

Lockdown – Χριστούγεννα: Την Παρασκευή στις 11:00 οι ανακοινώσεις για τα μέτρα

10.12.2020 16:53
Lockdown - Χριστούγεννα: Την Παρασκευή στις 11:00 οι ανακοινώσεις για τα μέτρα - Media

Τα μέτρα που θα ισχύσουν ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων θα ανακοινωθούν την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, στις 11:00 το πρωί, στην εξ αποστάσεως ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.

Στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδη, προκειμένου να παρουσιαστούν τα μέτρα για τις γιορτές.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να ανακοινωθούν όλες οι λεπτομέρειες για το πότε ακριβώς και πώς θα ανοίξουν κι άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Οι εισηγήσεις των ειδικών

Με γνώμονα τη δημόσια υγεία και τον στόχο για έξοδο από το δεύτερο κύμα της επιδημίας, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε στην κυβέρνηση να ανοίξουν συγκεκριμένοι κλάδοι οι οποίοι εκτιμάται ότι δεν θα επηρεάσουν την υποχώρηση της επιδημίας που καταγραφεται στη χώρα μας. Στο πλαίσιο αυτό, προτάθηκε η επαναλειτουργία των κομμωτηρίων, των συνοικιακών βιβλιοπωλείων και των εμπορικών καταστημάτων αλλά με παραγγελία εκ των προτέρων και παραλαβή εκτος του καταστήματος (click away).

Τα κομμωτήρια

Αναφορικα με τα κομμωτήρια, η λειτουργία τους θα γίνεται αποκλειστικά με ραντεβού και με αυστηρά μέτρα προστασίας.

Όπως ανέφερε νωρίτερα, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, ο πρόεδρος του ήρθε σε επικοινωνία για το συγκεκριμένο θέμα με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

«Στο πλαίσιο του σταδιακού ανοίγματος της αγοράς, αναμένεται τις επόμενες ημέρες –Σάββατο ή Κυριακή- να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τα κομμωτήρια. Αυτό έγινε γνωστό μετά από επικοινωνία που είχε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Το άνοιγμα των συγκεκριμένων επιχειρήσεων θα προηγηθεί καθώς κρίνεται ότι μπορούν να εφαρμοστούν με ακρίβεια τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ωστόσο, ο Αδωνις Γεωργιάδης έσπευσε να διαψεύσει το επαγγελματικό επιμελητήριο Αθηνών, για άνοιγμα των κομμωτηρίων, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση.

«Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο έχει κάνει μια ανακοίνωση αλλά κακώς έκανε ανακοίνωση. Δεν υπάρχει ακόμα καμία απόφαση», είπε ο Αδωνις Γεωργιάδης στο ραδιόφωνο του Alpha, και παρέπεμψε στις αποφάσεις που θα ανακοινωθούν, το πιθανότερο, αύριο (11.12.2020).

Διαρροές για τα παιχνιδάδικα

Διάφορες πληροφορίες κυκλοφορούν στο διαδίκτυο για τα παιχνιδάδικα. Σύμφωνα με όσα ακούγονται, τη Δευτέρα θα ανοίξουν τα καταστήματα παιχνιδιών με τη μέθοδο του click away.

Οι καταναλωτές θα μπορούν να παραγγέλνουν ηλεκτρονικά ή μέσω τηλεφώνου το προϊόν που επιθυμούν και κατόπιν ραντεβού, θα το παραλαμβάνουν συγκεκριμένη ώρα από το φυσικό καταστήματα της επιχείρησης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50